• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"50 evra po čoveku je malo": Pokloni za svadbu u Srbiji skočili, parovi nose minimum 150 evra

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tema "poklon u koverti" je sve češća, što samo dokazuje da se većina suočava sa istim problemima

  • 2
Svadba, koverta 50€ Foto-kolaž: Shutterstock

Dobijanje pozivnice kod mnogih osim sreće i uzbuđenja, izaziva i zabrinutost jer pitanje "kako ćemo sve to finansijski pokriti?" postavlja se sve češće. Budući da cene polako skaču, samim tim i suma koja će se pronaći u koverti mora biti bar "malo" veća. Dosad su neki donosili po 50 evra, pa par donese dakle 100 evra, sada se i to polako menja. Usled poskupljenja svadbi i rasta svih cena, i gosti su u dilemi - mora se podići ta magična brojka.

A nije lako odvojiti 100 evra, a kamoli 150!

S obzirom na to da je ranije 50 evra bilo sasvim dovoljno po osobi, kako se životni standard promenio, tako se i cena poklona povećala, pa sada parovi umesto 100 evra daju i po 150 u koverti.

Na osnovu društvenih mreža, tema "poklon u koverti" je sve češća, što samo dokazuje da se većina suočava sa istim problemima, a neretko se može čuti da mnogi odustaju od odlaska na svadbu, jer je u startu potrebno previše novca.

Kako je ranije po jednoj osobi bilo potrebno 50 evra, sada se smatra da ako je u pitanju bliska osoba ispod 100 evra nije prihvatljivo. Takođe, ako se na sve to doda kupovina haljine/odela, pa takođe još neke "sitnice", pripreme za odlazak na slavlje mogu trajati danima, dok se trošak iz džepa samo povećava.

Kada smo već kod poklona, na dečije rođendane uglavnom su se nosile igračke, kao i po neka odevna stvar, ali trend "davanja novca" prodreo je i ovde. Roditelji, uglavnom daju bar po 1000 dinara mališanima, jer je kako se navodi na mrežama, bolje da oni kupe ono što žele, nego da im se nameće, kao i da je lakše, jer se ne troši vreme na traženje poklona.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    19. maj 2024 | 10:52

    Sta je malo a sta puno odredjuje iskljucivo novcanik. Draza su mi bila vremena kada su gazde pravile svadbe a gosti donosili gomilu neupotrebivih poklona, escajga, bele tehnike i lampi, bar svako po svojoj mogucnosti . Doslo je vreme da sirotinja pravi svadbe na racun gostinu nadaju ci se i nekoj zaradi.

  • Dragan

    19. maj 2024 | 10:23

    na punoletsva svadbe i krstenja vise ne idem. Kao i sve preterivanje.. da se obucemo i spremimo poklon 400€ zahvalim se na pozivu pozelim sve najbolje i kupim nesto lepo kvalitetno 100-150€ i svi zadovoljni.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>