• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svetski poznati di-džej proputovao planetu i sa suprugom se nastanio u Pirotu: Tu oseća "neopisivu slobodu"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na ovakav potez Vid se odlučio nakon što je proputovao 58 zemalja sveta i popunio čak tri pasoša pečatima sa graničnih prelaza

  • 0
Vid Marjanović, DJ Estray Foto: A. Ć.

Svetski poznati di-džej, inače rođen u Beogradu, Vid Marjanović, poznatiji pod umetničkim imenom DJ Estray, nakon što je prošao uzduž i popreko gotovo čitavu planetu zahvaljujući svojim angažmanima, skućio se u Pirotu, u kući njegovih babe i dede.

Vid kaže da mu Pirot pruža neverovatan osećaj slobode, kakav retko gde može da se nađe. Zbog toga je odlučio da sa svojom suprugom, Ruskinjom Svetlanom, svoju porodicu podiže upravo u gradu na Nišavi.

Proputovao 58 zemalja

Na ovakav potez Vid se odlučio nakon što je proputovao 58 zemalja sveta i popunio čak tri pasoša pečatima sa graničnih prelaza, a kako kaže za Ona.rs, razloga za takvu odluku ima više.

- Najpre, moji baka i deka su iz Pirota i od njih smo nasledili kuću na rajskom mestu, Keju pored Nišave u Pirotu. Želeo sam da, nakon smrti bake i deke, ovu kuću oživimo na neki način. Drugo je jer u Pirotu osećam neopisivu slobodu. Sve mi je nadohvat ruke. Sa suprugom Svetlanom obožavamo prirodu, tako da nam je u neposrednoj blizini i Stara planina, Zavojsko jezero, idilična staroplaninska sela, vidikovci, fenomenalni vodopadi. U blizini je i Niš, a neretko idemo i do Moskve, češće do Beograda gde su moji roditelji - priča Vid.

Vid Marjanović, DJ Estray Foto: A. Ć.

Ovam mladi i izuzetno talentovani di-džej, nastupao je na Ibici, Mikonosu, gotovo da nema egzotične lokacije sa koje ga nisu zvali da nastupa, a njegove kompozicije su deo čuvenih kompilacija "Buda bar" i "Armani".

- Posebno sam ponosan na "Armani" vinil izdat povodom 40 godina "Armanija", ali i na sve ostalo, zaista, ima previše vrednih uspomena. Sa suprugom inače očekujemo bebu, u osmom je mesecu trudnoće, tako da se sada pripremamo i za roditeljske uloge - kaže Vid.

Čistio Kej od smeća

On je inače postao u Pirotu poznat i kada je u više navrata, samoinicijativno, potpuno očistio pirotski Kej, veliko šetalište, od smeća.

Vid Marjanović, DJ Estray Foto: A. Ć.

- Ovde na Keju sam odrastao, tu će odrasti i moja deca i zaista se loše osećam kada vidim smeće. U tri navrata sam čistio kompletan Kej od smeća. Najpre sam nailazio na čuđenje kod meštana, ali mogu da kažem da je sada, par godina nakon mojih akcija, situacija daleko bolja i smeća ima neuporedivo manje. Očigledno da je to bio dobar primer za Piroćance - kaže Vid za naš portal i dodaje da je tek kasnije, od svoje majke, kada joj je ispričao i kada je ona u lokalnim novinama videla priču o tome, saznao da je i njegova baka, inače svojevremeno savezna poslanica i predsednica Gradske skupštine u Pirotu, Slobodanka Ćirić, činila isto.

(Ona.rs / A. Ć.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bata Spasojević obeležava 30 godina karijere

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On