• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sa 11 godina je bila milionerka, pevala kraljici i Klintonu: Sad je prodala vilu da bi preživela

E. O.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Anđeoskim glasom" zapevala pred papom i kraljicom, a danas blede skoro sva sećanja na nju

  • 0
Charlotte Church Foto: Andrea Renault / Zuma Press / Profimedia

Pevačica, tekstopisac, glumica i televizijska voditelja Šarlot Marija Rid stekla je slavu još u detinjstvu kao klasična pevačica. Ona je rođena 1986. godine u Velsu kao jedino dete u porodici. Roditelji su joj se rastali kada je imala samo dve godine, pa je ostatak života provela sa majkom. Ubrzo joj se majka preudala pa je Šarlot uzela prezime očuha i tako je postala Šarlot Čerč.

Nije mogla ni da sanja kakav će uspeh postići, ali i da će joj život biti kao na rolerkosteru. Sa 11 godina je pevala preko telefonskog poziva u jednom jutarnjem programu posle čega su je pozvali da gostuje u emisiji. Tada ju je čuo medijski magnat Rupert Murdok koji ju je ubedio da mu istu kompoziciju otpeva i na venčanju za neverovatnih 100.000 dolara ali i reklamom u medijima.

Uskoro je njen bankovni račun počeo da raste pa se tada procenjivao da ima više od 25 miliona funti. Već sa 14 godina nije bila sigurna da li je put šou-biznisa put kojim želi da ide, ali je na nagovor očuha ostala u tom svetu iako ga nije volela, piše "Daily Mail".

Ono što nije pohvalno jeste da je sa samo 16 godina napustila školu kako bi se posvetila pevanju.

Posvetila se klasičnoj muzici, a prvi album je objavila 1998. godine. Međutim, od 2005. godine je počela da natupa kao pop pevačica, ali taj uspeh joj nije doneo sreću i zadovoljstvo. Pratilo ju je to na svakom ćošku i nije mogla da se izbori sa tim. Sa 11 godina je bila milionerka, a 27 godina kasnije prizala je da je njeno bogatstvo - nestalo.

Novcu koji je zaradila nije imala pristup sve dok nije postala punoletna, ali kada joj je konačno to omogućeno, Šarlot nije štedela. Kako je izjavila, rešila je da kupi grudnjak optočen rubinima po ceni od milion funti kako bi proslavila početak trošenja tog novca. Zaista nije imala meru - trošila je novac na sve, pa je čak plaćala drugaricama plaćala sve kupovine, čak je za jedan put na Ibicu dala 10.000 funti, a imala je svog ličnog vozača.

Do 2007. godine je prodala više od 10 miliona ploča na svetu, a polovinu od tog iznosa je prodala samo u Sjedinjenim Američkim Državama.

Oprobala se i kao voditeljka i to vodeći emisiju pod imenom "Šou Šarlot Čerč", piše "Vikipedija". Nedavno je "lansirala" i svoj prvi podkast u kojem govori o svom nasleđu, porodičnim vezama i identitetu.

Zvali su je "čudo od deteta" i "anđeoski glas", a može se pohvaliti da je pevala i pred kraljicom Elizabetom, papom Jovanom Pavlom II ali i Bilom Klintonom.

Ljubavni život

Bila je u vezi sa ragbi zvezdom Gevinom Hensonom pa su, kada je njoj bilo 20 godina, kupili kuću u Kardifu vrednu 500.000 funti. Zanimljivo je da su napravili svoj bar kako bi mogli da se opijaju kod kuće. Osim toga, kupili su i jahtu, ali ljubav nije potrajala. Posle dobijanja dece Rubi i Dektera, par se rastao 2010. godine, a Šarlot je bivšem partneru kupila vilu sa pet spavaćih soba u komšiluku kako bi bio blizu dece.

Ubrzo je novu ljubav pronašla pored Džonatana Pauela sa kojim je dobila ćerku Freju. Mnogi njeni poznanici i prijatelji kažu da su jako zaljubljeni, da on pozitivno utiče na nju posle svih nestabilnih godina i da se smirila od kada ga je upoznala.

Zbog novca koji se lagano "topio", bila je prinuđena da proda vilu u kojoj su živeli kako bi - preživeli. Kupili su dvosobnu kuću.

- Bilo je čarobno i bajkovito, a onda je bajka postala mračna i uvrnuta - rekla je jednom prilikom.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ivana Ramović, mama blizanaca sa poremećajem iz spektra autizma

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona