• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Baka Ljubica (101) otkriva tajnu svoje dugovečnosti: Briga je najteža bolest; bez stresa i prihvatite se posla

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priča da je zvanično upisana u knjigu rođenih 1. aprila 1923, ali kako su to bila neka druga vremena, ona je danas uverena da ima i mnogo više godina

  • 0

Ona je zdrava baka vedrog duha, koja je zakoračila u 101. godinu života. Stogodišnjakinja Ljubica Gavrić iz derventskog sela Osinja, koju komšije često zatiču u njenoj bašti pored kuće, otkriva tajnu svoje dugovečnosti.

- Hranim se normalno, ali ne brinem se puno. Kako bude neka bude. To je najvažnije. Ako se brineš, to je najteža bolest. Sve od stresa počinje - objasnila je Ljubica Gavrić za "atvbl.rs".

Zbog toga baka i danas poručuje: "Deco, samo bez stresa i prihvatite se posla, jer rad je stvorio čoveka." A rada se Ljubica ne odriče ni u 101. godini.

Baka Ljubica, iako je prešla stotu godinu sve poslove u bašti obavlja sama. Celi život se bavila poljoprivredom i zahvaljujući tome sa suprugom othranila četvoro dece.

- Na poljoprivredi radila. Težak posao bio. Čovek umro, deca se udala, otišli, ja sam ostala sama. Pokretna sam, mogu sebe služiti, ponešto radim u bašti kod kuće i tako - dodaje Ljubica.

Deca, unuci i praunuci često posećuju Ljubicu. Predlagali su joj čak i da živi sa njima, ali ona to ne želi.

- Zdrava sam i sada. 1923. godište, znaš koliko je to godina, ali zdrava sam. Ništa me ne boli, samo staro. Noge slabe, a ovo ništa me ne boli. Zdrava, nikakve lekove ne trošim - naglašava Ljubica.

Ljubica je rođena u Osinji. Priča da je zvanično upisana u knjigu rođenih 1. aprila 1923. Ali kako su to bila neka druga vremena, ona je danas uverena da ima i mnogo više godina.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kung fu deda od stotinu leta: Ovo je njegov recept za dugovečnost

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona