• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ko je Sindi Bruna, devojka koja sada vlada Kanom? Svoju lepotu iskoristila je da bude glas žena žrtva nasilja

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona shvata da u tome leže njena snaga, njena lepota i njena moć

  • 0
Sindi Bruna Foto: Tanjug/AP

Rođena u Sen Rafaelu u Francuskoj, od oca Italijana i majke iz Konga, Sindi Bruna je francuski top model i manekenka koja je oličenje francuske modernosti i raznolikosti. Dok je gradila karijeru top modela, Sindi se posvetila i borbi za ženska prava i nasilje u porodici.

U svojoj knjizi ona opisuje bolne godine provedene pod uticajem nasilnog čoveka koji joj je bio očuh. Pustila je svoj glas kako bi drugima pomogla da učine isto ne bi li se razbio tabu nasilja u porodici. Tako je i postala ambasadorka "Solidarite Femmes", mreže socijalnih udruženja koje pomažu žrtvama porodičnog nasilja.

Sa 15 godina, Sindi Brunu je otkrio modni fotograf Stiven Majzel. Nekoliko meseci kasnije, prošetala je pistom na modnoj reviji "Victoria's Secret", da bi se pojavila na svakoj narednoj, a kasnije je krasila naslovnice magazina "Elle", "Vogue" i "Harper's Bazaar" i bila zaštitno lice mnogih kampanja za "L'Oreal", "Prada", "Burberry" i "Chanel".

Takođe je šetala pistama za "Bottega Veneta", "Givenchy", "Balmain" i "Alexander McQueen".

Među novom generacijom modela koje se posvećuju aktivizmu, ženska prava i inkluzija bile su teme koje je često volela da zastupa u medijima, kao i na svojim mrežama. Iz toga se 2022. godine rodila knjiga: "Dan kada sam prestala da se plašim".

Sa tatom Italijanom i mamom iz Konga, odrasla je uz obe kulture.

- Imala sam taj period u životu kada nisam znala gde pripadam. Mislila sam da moram da izaberem stranu, kada je realnost da sam oboje, i sada sam to u potpunosti prihvatila.

Ona shvata da u tome leži njena snaga, njena lepota i njena moć.

- Sada znam da je ta raznolikost ono što nas čini bogatima - dodala je ona, kako prenosi "My City Life".

Bruna svoj današnji uspeh pripisuje svojoj mami, koja ju je naučila da bude nezavisna i disciplinovana.

- Rekla mi je da mogu imati sve uz naporan rad i vaspitala me da uvek budem ljubazna. Mislim da davanje maksimuma u ​​onome što radite i to što se ophodite prema sebi i drugima s poštovanjem je ono što vas čini vrednim.

Bruna pravi veliku razliku u našem svetu, baš vođena time što joj je mama govorila.

- Ako postoji nešto što bih želela da kažem svetu, to je da, samo zato što se zlostavljanje dešava u privatnoj sferi, to ne znači da je privatno - svi treba da pomažemo jedni drugima. Stvarno se nadam da ćemo biti generacija koja zaista pronalazi rešenja i nastavlja da se bori za ono što je ispravno. Vidim da se više ljudi zalaže za ono što je zaista važno - i to je prelepo.

Međutim, nije samo Brunina mama ta koja je inspiriše. Inspirisana je ženama poput Mišel Obame i Vajole Dejvis.

Bruna je takođe bila štićenica pokojnog legendarnog dizajnera Azedina Alaje, koji joj dao prvi posao i doživljava ga kao genija.

- Alaja je bio moj prvi angažman. Stigla sam u njegov izložbeni prostor i nisam mogla ni da hodam u štiklama. Naučila sam da hodam s njim. Kroz sve to, uvek sam mogla da osetim da sam u prisustvu genija - rekla je za "Vogue Arabia".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Serija "Sablja" u Kanu osvojila nagradu za najbolju glumačku interpretaciju

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona