• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bake i deke, spremite se! Ovo su sjajne aktivnosti za vas i vaše unuke

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vreme sa unucima je najveći poklon, evo kako ga kvalitetno provesti

  • 0
Baba i deda sa unucima Foto: Shutterstock

Bake i deke su, neki kažu, zabavnija verzija roditelja. Puni interesantnih priča, pravo su društvo za miniavanture, ali su i vrsni kulinari.

Predstavljaju najvoljenije figure kod dece, a jasno je i zašto.

Kada unuci dođu na vikend ili čak u obično popodne i na ručak, ovo su zanimljivi načini da se zabavite sa njima i stvarate nove, lepe uspomene, prenosi "Mommypoppins.com".

1. Pravite porodično stablo

Svako voli da mališanima ispriča po nešto o članovima porodice i tako ih upozna sa generacijama pre. Porodično stablo može biti njima veoma zanimljiv način da nauče ponešto više o njima i kao plus na to, probudiće njihovu kreativnu stranu.  Pričama koje može dete čuti o svakom članu porodice pružićete im osećaj povezanosti sa stablom. Zato, olovke u ruke i neka krošnja bude što lepša!

2. Igra pitanja

Igra pitanja je dobra u svakoj situaciji provođenja zajedničkog vremena. Tako ćete se međusobno upoznati, a potrudite se da pitanja za unuke budu što zanimljivija i bliža njihovim interesovanjima. Na primer, ako dečak voli fudbal, onda su super pitanja vezana za omiljene fudbalere, dresove, klubove...

bake i deke, unuci Foto:Shutterstock

3. Karte

Karte su odlična zanimacija i vežba za razvijanje moždanih sposobnosti kod dece. Unucima je posebna čar kada igraju sa bakom i dekom, jer su slobodni da pokažu svoju takmičarsku crtu.

4. Izlet ili šetnja

Upoznavanje prirode i avanturice su glavna stvar za dečicu, a još će ima lepše biti da to urade sa svojim najdražima. Obujte udobnu odeću kako biste držali živahni korak sa unučićima.

Unuci bake deke Foto: Shutterstock

5. Ukrštenice

Ukrštenice, sudoku, osmosmerke i ostale igrice ovog tipa su one igre koje su zanimljive svima, pa tako i malima. Možete unuke naučiti da rešavaju ove igrice, pa napravite malo takmičenje ili rešavate zajedno.

6. Crtajte jedni druge

Crtanje međusobnih portreta je sigurno aktivnost koja može doneti mnogo smeha. Uzmirte papire i šarene olovke u ruke, pa ko zna, možda se u vama krije umetnik.

7. Spremajte hranu zajedno

Ništa slađe od bakinih recepata i kuhinje. Svako ih se seća kao dete, zato što je to među prvim stvarima koje zavolimo kod njih. Tu je na delu ljubav da unučićima spremite nešto ukusno. Dobar način da se povežete i provedete lepo vreme zajedno jeste da se unuci pridruže u spremanju. Pazite da se ne otkrije vaš tajni recept!

Baba i deda, unuci, kuhinja, baka, deka Foto: Shutterstock

8. Društvene igre

"Monopol" ili "Ne ljuti se, čoveče" su dobro poznate za ovakva okupljanja. Nisu teške igre, a takmičarski duh vlada i u mališanima i u bakama i dekama. Spremite kockice i zavrtite na zabavu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Roditeljstvo u fokusu - Kako uskladiti dojenje i posao

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica