• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

NELT Grupa i UNICEF formiraju strateško partnerstvo da opreme decu veštinama za 21. vek

B. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Cilj je izgradnja snažnije budućnosti u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini i Angoli

  • 0
UNICEF i NELT Grupa potpisali trogodišnju saradnju Foto: Shubuckl

NELT Grupa i UNICEF ponosno predstavljaju strateško partnerstvo usmereno ka osnaživanju dece i mladih u sticanju kompetencija za 21. vek. Ova inicijativa predstavlja do sada najopsežniju saradnju između UNICEF-a i neke kompanije iz Srbije i okviru nje NELT Grupa će izdvojiti 1,3 miliona američkih dolara u periodu od tri godine.

Trogodišnje partnerstvo između NELT Grupe i UNICEF-a će se fokusirati na jačanje obrazovnih sistema u Srbiji, Severnoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, i Angole u 2026. godini – nekim od tržišta na kojima posluje NELT Grupa. Kroz unapređenje tih sistema, partnerstvo ima za cilj da osigura pravičan pristup kvalitetnom obrazovanju i razvoju veština za svako dete.

UNICEF i NELT Grupa potpisali trogodišnju saradnju Foto: Shubuckl

U današnjem svetu koji se brzo menja, uspeh dece i mladih zavisi od njihove sposobnosti da steknu savremene veštine i znanja. Kako tehnologije pokreću globalni napredak i oblikuju budućnost rada, digitalna pismenost je postala neophodna za snalaženje i napredak u digitalnom dobu.

UNICEF i NELT Grupa potpisali trogodišnju saradnju Foto: Shubuckl

U Srbiji će od partnerstva imati koristi 15.000 dece iz 30 škola, koja će biti osnažena unapređenim digitalnim veštinama ključnim za njihov budući uspeh. U Severnoj Makedoniji, 500 učenika će dobiti dragoceno iskustvo da unaprede svoju zapošljivost, dok će preko 8.100 učenika steći „zelene“ veštine ključne za održivi razvoj. U Bosni i Hercegovini, preko 5.000 učenika će razviti ključne veštine za 21. vek koje će ih pripremiti za izazove i prilike u budućnosti.

- Deca širom sveta imaju ogromni potencijal da pokrenu pozitivne promene. Ključno je dati im neophodne veštine i podršku da postanu budući inovatori i nosioci promena. Naša iskustva i podaci pokazuju da je ulaganje u decu danas najsigurniji način da osiguramo bolje sutra, za sve. Kada ulažete u UNICEF-ove programe i sisteme koji pomažu deci, od toga imaju koristi cele zajednice i ekonomije. Izuzetno smo zahvalni NELT Grupi na viziji, poverenju i želji da ostvare velike stvari. Oni predvode svojim primerom, pokazuju kako korporacije mogu oblikovati budućnost i učiniti svet boljim mestom - rekla je Deyana Kostadinova, direktorka UNICEF-a u Srbiji.

UNICEF i NELT Grupa potpisali trogodišnju saradnju Foto: Shubuckl

Saradnja između NELT Grupe i UNICEF-a bavi se gorućim globalnim pitanjem nezaposlenosti mladih i hitnom potrebom da obrazovni sistemi delotvorno integrišu tehnologije. Korišćenjem stručnog znanja obe organizacije, ovo partnerstvo teži stvaranju svetlije budućnosti za naredne generacije.

- NELT Grupa je posvećena stvaranju smislene promene u našim zajednicama. Kroz našu saradnju sa UNICEF-om, strateški ulažemo u osnazivanje dece i mladih osnovnim veštinama za 21. vek. One su im potrebne za razumevanje naseg vremena, ali i za zadovoljavanje rastućih zahteva tržišta rada.. Ovo partnerstvo treba da ih pripremi za izazove koji ih sutra čekaju, i da osigura njihovu spremnost da na pravi nacin iskoriste prilike koje im se pružaju i daju doprinos kao lideri sutrašnjice - izjavio je Miloš Jelić, CEO NELT Grupe.

UNICEF i NELT Grupa potpisali trogodišnju saradnju Foto: Shubuckl

Poslovni sektor igra važnu ulogu u izgradnji otpornih zajednica. Ulaganjem u obrazovanje i razvoj veština dece i mladih, kompanije ne samo da doprinose društvenoj dobrobiti, već osiguravaju i sopstveni dugoročni uspeh u sve konkurentnijoj i dinamičnijoj globalnoj ekonomiji.

NELT Grupa i UNICEF su posvećeni ulaganju u budućnost, stvaranju snažnijih i otpornijih društava kroz osnaživanje dece i mladih znanjem i veštinama koji su im potrebni da napreduju u 21. veku i nakon njega. Zajedno gradimo svetliju budućnost za naredne generacije.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: UNICEF i "Comtrade" humanitarnim basket turnirom podržali unapređenje predškolskog obrazovanja

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Porodica