• 6

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bliznakinje sa Daunovim sindromom završile osnovnu školu: Mama Sara otkrila da će ići u različite srednje

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na fotografijama je Sara pokazala kako su se njene devojčice spremile i kakve su haljine nosile

  • 6

Saru Bero već svi na "Instagramu" dobro znaju kao samohranu majku tri devojčice. Sa 20 godina rodila je bliznakinje sa Daunovim sindromom, posvetivši nadalje svoj život borbi za njihovo kvalitetno odrastanje u sredini gde je to bilo dosta izazovno.

Irmu i Ildu je iz porodilišta izvela sama, a uz pomoć roditelja prebrodila je sve izazove njihovog odgajanja. Nakon nekoliko godina rodila je ćerkicu Inu, devojčicu koja ne može da zamisli dan proveden bez svojih starijih sestara.

Pre nekoliko dana, Sara je na društvenim mrežama, gde je veoma aktivna, podelila prekrasne fotografije životne prekretnice svojih bliznakinja - fotografije sa maturske večeri.

- Poslednji dan u Osnovnoj školi. Devet godina sam ih vodila u dve škole: redovnu školu "Pavle Rovinski” i školu za decu sa poteškoćama u razvoju "1. Jun". Devet godina sam vodila računa da uvek budu najlepše, najsređenije, da budu pre svega najsrećnije devojčice. U školu bi ih poveo tek ponekad moj otac i niko nikad više. Sve sama, devet dugih godina tuge, sreće, radosti, odricanja, prihvatanja… Devet godina velike trnovite borbe. Od neprimanja od strane sedam škola, do završetka u dve škole… Koliko sam samo suza prolila, more, toliko je bilo i smeha, sreće i radosti. Bilo je svega, i previše za jednu ženu koja je imala 26 godina i nekih nepunih 50kg, izmučenu emotivno, fizički i psihički. Plivala sam kroz mutne vode, od strane svojih sugrađana milion puta osporavana, ne jer sam nekom nešto nekad lično uradila, već zato što sam se borila za svoju decu, sebe i za ovaj uspeh i sve ovo gde sam sad. I kunem se u njih, u UZVIŠENOG njemu HVALA da je ovo tek početak! Najbolje i najjače tek sledi - napisala je ponosna mama.

Na fotografijama je Sara pokazala kako su se njene devojčice spremile i kakve su haljine nosile. Takođe je istakla ko im je pružio najveću podršku - njihov ujak, Sarin rođeni brat, zajedno sa Sarinim najboljim prijateljem.

Sara je za Ona.rs otkrila i da će devojčice odsad krenuti svaka svojim putem.

- Devojčice su bile na polumaturi, pratio ih je ujak. Bilo je jako emotivno i za mene jedan neopisiv nov osećaj.

Pre polaska sam za prijatelje i porodicu organizovala ručak, pa smo ih svi zajedno ispratili - rekla nam je Sara i nastavila o upisu devojčica u srednju školu.

- Irmu smo upisali u srednju skolu za kuvara. Ilda voli umetnost i slikanje, pa čekamo kategorizaciju i komisiju. Tako da sam odlučila da ih posle devet godina zajedničkog školovanja razdvojim jer imaju različita interesovanja - zaključila je Sara za naš portal.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Sara je samohrana majka bliznakinja sa Daunovim sindromom: Njena porodična priča raznežuje sva srca

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Porodica

Komentari

  • Cale

    17. maj 2024. | 07:54

    A otac nije mogao da se suoči da ovom situacijom ponosni crnogorac,zapalio što pre od obaveza i muke našao mladju, sina naslednika zdravog da mu rodi ,eeee muko...

    Podelite komentar

  • Mara

    17. maj 2024. | 12:09

    Svaka cast za majku borca .

    Podelite komentar

  • Sanja

    17. maj 2024. | 17:55

    Bravo majko! Skidam vam kapu na borbi,posvećenosti,ljubavi koju pružate vašim devojčicama! Treba da nam mnogima služite kao primer! Sve najbolje Vam želim u životu! Bog da je uz sve Vas! ♥️

    Podelite komentar