• 1
 ≫ 

Kako da uživate sa mališanima u Kopenhagenu: Najbolje stvari za porodični odmor u danskoj prestonici

 ≫ 

Poseta danskoj prestonici može biti interesantna za turiste svih uzrasta, prosto zato što ima sasvim dovoljno zanimljivih sadržaja za sve

  • 1
kopenhagen Foto: Freepik

Pored toga što je glavni grad Danske, Kopenhagen je i najveći grad u toj skandinavskoj zemlji. Osim što nosi neslavnu titulu jednog od najskupljih gradova u celom svetu, Kopenhagen se smatra gradom koji nudi izuzetno kvalitetne uslove za život.

Smešten praktično na mestu gde se Skandidnavija spaja sa područjem Srednje Evrope, Kopenhagen je sa gradom Malme u Švedskoj povezan moreuzom. Praktično je danska prestonica smeštena na dva ostrva. Veći deo grada nalazi se ostrvu Sjenland, a manji na ostrvu Amager. Ova dva ostrva međusobno su povezana Velikim kanalom.

Poseta danskoj prestonici može biti interesantna za turiste svih uzrasta, prosto zato što ima sasvim dovoljno zanimljivih sadržaja za sve. Ovo su neke od ideja za porodični odmor u Kopenhagenu, ako ne želite da se vaši mališani tom prilikom dosađuju, naravno.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Ines Ananas | 🌎🌱💚🍍 (@inesananas)

1. Dan u Tivoliju

U samom srcu Kopenhagena nalazi se jedan od najpoznatijih zabavnih parkova na području Skandinavije. Budući da je tek par minuta hoda udaljen od glavne železničke stanice, „Tivoli Gardens“ je odlično pozicioniran, navodi Forbes.

Ne samo da je značajan za lokalno stanovništvo zbog turizma, nego i zbog istorije grada, budući da je izgrađen, sada već daleke 1843. godine. Posetiocima nudi odličnu kombinaciju uživanja u mirnim baštama i uzbudljivim vožnjama.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Simone Williams (@simonewilliamsfineartist)

2. Plava planeta (engl. The Blue planet)

Iako u Tivoliju postoji mali akvarijum, on je zapravo ništa naspram najvećeg i najmodernijeg akvarijuma u celoj Evropi. Smešten u blizini aerodroma u Kopenhagenu, ovaj javni akvarijum ima izuzetno zanimljivu arhitekturu, inspirisanu vrtlozima. U njegovoj unutrašnjosti se nalazi i tunel od akrilnog stakla, iz koga se posetiocima nudi mogućnost da posmatraju mnoge životinje, pa i ajkule čekićare.

Deca će uživati u pogledu na koralne grebene, koji kriju mnoge vrste tropskih riba, morske konjice, hobotnice i druge životinje.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели bikespoetry (@bikespoetry)

3. Porodična biciklistička tura

Kao jedan od evropskih gradova u kojima je izuzetno zastupljena vožnja bicikala, iznajmljivanje bicikala je dostupno na području celog grada. Stariji mališani mogu da iznajme bicikle i tokom samostalne vožnje upoznaju dansku prestonicu, dok se roditeljima nudi mogućnost iznajmljivanja porodičnih bicikala, sa sedištima okrenutim ka napred za mlađu decu.

4. Odličan muzej za porodični obilazak

Nije nepoznato da se mnoga deca prilično dosađuju prilikom posete muzejima. Međutim, u Kopenhagenu postoji veliki izbor muzeja, u kojima to neće biti slučaj.

Najpre je tu Nacionalni muzej Danske, u kome je ceo jedan sprat posvećen mališanima. Postoji i „Eksperintarium“, interaktivni naučni centar, u kome deca neće ni biti svesna da uče.

 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели Art. (@artmag78)

5. Parkovi i plaže

U Skandinaviji lepo vreme nikada nije garantovano.zato, ako bude bilo sunčano, ne propustite da iskoristite priliku da uživate na nekoj od plaža ili bazena sa morskom vodom.

Ostrvo Brygge je najpoznatije i nudi terasu za sunčanje, kao i otvorene bazene.

6. Zoološki vrt u Kopenhagenu

Oko četiri hiljade životinja obitavaju u zoološkom vrtu u Kopenhagenu, koji se smatra jednom od najposećenijih atrakcija cele zemlje. Podeljen je na svetske regione. Polarni medvedi i severnoatlantske morske ptice mogu se videti u arktičkom prstenu, dok beli nosorozi, žirafe i nilski konji su zvezde u afričkoj savani.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • 1389

    14. maj 2022. | 21:41

    Ljudi u Srbiji jedva do Ade da mogu, a vi o Kopenhagenu

    Podelite komentar