• 0
 ≫ 

Otvorena skijaška sezona na Jahorini: Idealno mesto za aktivni odmor

 ≫ 

Priroda je bila blagonaklona prema Jahorini i podarila joj najfiniju gustu zelenu travu leti, a zimi savršen snežni pokrivač koji ide i do nekoliko metara visine

  • 0

Na radost onih koji vole aktivne odmore, zimu i skijanje, skijaška sezona na Jahorini je zvanično otvorena juče. Bosanska lepotica Jahorina nije bilo kakva planina. To zna veliki broj onih koji joj daju prednost u odnosu i na mnoga druga evropska zimovališta.

Planina Jahorina pripada Dinarskom planinskom sistemu. Najviši vrh je Ogorjelica sa 1.916 nadmorske visine. Leti je prekrivena gustom zelenom travom, a zimi i do tri metra visokim snegom.

Zato mnogi kažu da je priroda je bila blagonaklona prema Jahorini i podarila joj najfiniju gustu zelenu travu leti, a zimi savršen snežni pokrivač.

Izvanredno novogodišnje skijanje na ovoj olimpijskoj planini postalo je, sada već, tradicija. I ove zimske sezone, Novu godinu njeni skijaši dočekuju na skijama, uz vatromet i fenomenalno raspoloženje.

Staze za, ovog puta, ponoćno skijanje, biće otvorene u periodu od 22 časova do dva sata iza ponoći, dok će instalacije vertikalnog transporta prevoziti ljubitelje skijanja pod reflektorima na vrh planine.

Za naš portal govorio je direktor OC Jahorina, Dejan Ljevnaić.

Prema njegovim rečima, za novu sezonu pripremljeno je čak osam novih infrastrukturnih projekata kojim će poželeti dobrodošlicu svim ljubiteljima skijanja i posetiocima ove olimpijske planine, ali i osigurati beskrajno uživanje u zimskim mesecima.

- Deca su nam prioritet, pa smo tako i započeli akciju "Budi dete Jahorine". Najmađima je podeljno dosta opreme za skijanje i više od 1.000 kaciga. Oni su nam prioritet, jer se svake godine na evropskom nivousmanjuje broj osoba koji se bavi skijanjem. Planiramo da otvorimo i dečijih kamp, ali za to još ima vremena, jer su dugoročni planovi u pitanju - kaže Dejan.

Pored zabave za mališane, tu je i zabava za velike, pa su tako u ovoj zimskoj sezoni najavljeni brojni događaji i koncerti, a jedan od njih je i večerašnji koncert Marije Šerifović.

- Ovo je mesto gde se sport i provod susreću. S obzirom na to da se na Jahorini dosta gradi, želimo da se napravi neki vid zakona kojim će izgradnja objekata biti regulisana, jer ne želimo da se naša planina pretvori u grad kao što je to slučaj s nekim planinama. Ja sam za to da se otvore, na primer, pošta i ambulanta, ali sam za to da sve bude od drveta, a umesto toga se dešava da ljudi grade vikendice i hotele. Međutim, mislim da je rešenje da se sve to gradi u podnožju planine - priča Ljevnaić.

U videu na početku teksta pogledajte šta je to još direktor OC Jahorina Dejan Ljevnaić rekao.

Video: Momci iz benda izdominirali: Spektakularan koncert Prljavog Kazališta na Jahorini

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja