• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

RONILAČKI RAJ SA LUKSUZNIM HOTELIMA: Od ove godine i čarter let do egipatskog letovališta Marsa Alam

A. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Marsa Alam je nesumnjivo jedno od najmlađih letovališta u Egiptu

  • 1
Hotel Pickalbators Sea World Foto: Promo/ 1A Travel

Smešteno na zapadoj obali Crvenog mora, 220km od Hurgade, nekada skriveni biser, ovo mesto je pre desetak godina postalo atraktivno i dostupno svima. Pored prelepih peščanih plaža, među kojima je najpoznatija Abu Dabbab, Marsa Alam je poznata i po smaragdno-tirkiznom moru.

Do sada je odlazak u Marsa Alam podrazumevao let do Hurgade, a zatim dug, i budimo iskreni, naporan transfer. Od aprila ove godine biće direktnih letova čarterom za Marsa Alam, što je dodatan razlog da što pre rezervišete svoj hotel na ovoj sve popularnijoj destinaciji.

Osim ove čarter linije, važno je da znate i da su čarteri za Tunis i Antaliju, osim sa polascima iz Beograda, na raspolaganju i sa polascima iz Niša.

Gosti ovde mogu da uživaju u netaknutoj prirodi nacionalnih parkova koji su smešteni u koralnim grebenima, kao i u plivanju sa kornjačama i posmatranju, raznih riba, oktopoda i morskih krava. Ovaj raj za ronioce sa prelepim luksuznim resortima i istorijskim spomenicima u okolini, svima omogućava provod po želji i obećava da nikog neće ostaviti ravnodušnim.

Pickalbatros Sea World 5* nalazi se oko 17 km od mesta El Quseir, oko 60km od aerodroma Marsa Alam i oko 160km od aerodroma u Hurgadi.

Hotel je otvoren 2018. godine, zauzima površinu od 380.000m² i u ponudi ima 672 smeštajne jedinice. Gostima je na raspolaganju nekoliko restorana i barova, 19 bazena kao i veliki izbor sportskih aktivnosti. Preporučuje se gostima svih uzrasta kao i ljubiteljima ronjenja. Za decu tu su kids club (4-12 godina), igralište i pet bazena.

Pickalbatros Sea World 5* ima svoju peščanu plažu dugu 900m. Jedan deo plaže je sa koralnim grebenom, što privlači veliki broj zaljubljenika u podvodni svet, a drugi deo uređena kupališna zona sa plitkom vodom. Ležaljke, suncobrani, dušeci i peškiri se ne plaćaju.

Hotel u ponudi ima 672 smeštajne jedinice i sve imaju klima uređaj, SAT LCD TV, mini bar (voda i bezalkoholna pića se dnevno dopunjuju), fen za kosu, Wi-Fi internet i sef. Dodatno se plaća: telefon, room service.

Usluga je All Inclusive – doručak, kasni doručak, ručak, večera (samoposluživanje – izbor više jela po hotelskim pravilima). U konceptu su užine i lokalna alkoholna i bezalkoholna pića. Hotel u ponudi ima nekoliko restorana – Saffron (orijentalna kuhinja), Soprano (italijanska kuhinja), Zum Kaiser (nemačka kuhinja), L’ Asiatique (kineska kuhinja), Culina Restaurant (obavezna prethodna rezervacija) i Food Court. Od barova tu su – Lobby Bar, White Bar, Olympus Bar, Beach Bar, Aqua Park Bar, Sports Bar, Millenium Bar i Shisha Bar – Red Sky, Columbus Bar. Uvozna alkoholna i bezalkoholna pića, nargila, sveže ceđeni sokovi i sve ostalo van koncepta su gostima na raspolaganju, ali uz određenu nadoknadu.

Gostima hotela su na raspolaganju i brojne druge usluge, koje se dodatno plaćaju, a mogu biti neophodne u toku odmora, poput usluge pranja i sušenja veša, taxi usluga, parkinga, suvenirnice, usluge doktora.

Hotel ima veliki aqua park sa 33 različitih tobogana (12 za odrasle i 11 za decu), 19 bazena (4 se greju tokom zime), mini golf, pikado, teren za tenis, vaterpolo, odbojku na plaži, Wi-Fi internet. Plaća se: sportovi na vodi, bilijar, osvetljene teniskih terena, oprema za tenis i ostalo van koncepta.

Gosti mogu bez doplate da koriste teretanu, dok se masaže, pilinzi i ostali tretmani za negu lica i tela dodatno doplaćuju.

Novina, na koju smo izuzetno ponosni jeste naš novi sajt na kome možete odabrati bilo koju destinaciju na svetu, rezervisati i platiti online avio prevoz, smeštaj i transfer, a time sebi ispuniti možda i jednu od najvećih životnih želja.

Možda ste Hurgadu obišli uzduž i popreko, ali i dalje želite da svoj letnji odmor provedete na obali Crvenog mora, pa je ovaj, ili neki drugi hotel iz ponude za ovo mesto, idealna ideja za leto pred vama. Ko još nije nikada bio u Hurgadi, to svakako treba pod hitno da ispravi. Osim Egipta, u ponudi je i Tunis, ali pre svega brojni hoteli u Turskoj. Čim odaberete destinaciju i hotel po svojoj meri, možete i samostalno uraditi online rezervaciju. Za bilo koji vid pomoći, pozovite call centar na broj 011 655 78 00.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Sale

    9. februar 2024. | 11:47

    Da ronim ne pada mi na pamet, mozda ako budem likvidam da placam rate za stan koji sam uzeo preko be Safe nekretnina preko Royal Charter Service-a otputuje na desetak dana sa zenom malo da se odmorimo na nekoj plazi.

    Podelite komentar