• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na italijanskom ostrvu bračni par iz Amerike naučio je kako treba da živi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Rođeni u Nju Hempširu, Brajan i Bet Vilbur su se zaljubili na prvi pogled i u Siciliju i u svoj novi dom na tom italijanskom ostrvu

  • 0
Beth and Brian Wilbur Foto: Facebook/Beth and Brian Wilbur

Prilično dugo su Brajan i Bet Vilbur čekali da ostvare svoj san, želeći da njihov život bude potpuno drugačiji nego u Oregonu. Američki bračni par je odlučio da u jednom od sicilijanskih sela napravi svoj dom. Iako tek dva meseca nastoje da renoviraju kupljenu kuću, već je njihov život bogatiji za nova iskustva.

Ljubav prema italijanskim selima

Rođeni u Nju Hempširu, Brajan i Bet Vilbur su se zaljubili na prvi pogled i u Siciliju i u svoj novi dom na tom italijanskom ostrvu.

- Sve je bilo savršeno kada smo ga ugledali - izjavila je za “Euronews.com” Bet Vilbur.

Beth and Brian Wilbur Foto: Facebook/Beth and Brian Wilbur

Kako je pojasnio Brajan, njihova priča zapravo nije uopšte toliko romantična, kao što možda na prvi pogled nekome izgleda.

U jednom selu u Francuskoj je bračni par Vilbur je kupio hotel sa 12 soba pre pet godina. Ipak, nakon određenog perioda su, silom prilika, odustali od svog sna, te su napustili Francusku. Iako su komunicirali bez problema na francuskom, Brajan i Bet nisu uspeli da se uključe u seosku zajednicu kako su očekivali.

Beth and Brian Wilbur Foto: Facebook/Beth and Brian Wilbur

Ubrzo su počeli da razmišljaju o tome da promene destinaciju, kako ne bi odustali od svog sna. I mada nisu pre toga imali prilike da posete Siciliju, nakon što su proveli šest sedmica na ostrvu, jednostavno su se zaljubili u ostrvo.

- Ljudi su sjajni, ostrvo je prelepo, sve je savršeno - rekla je Bet i dodala da na Siciliji jednostavno postoji volja za životom, koja se ne može sresti na drugim mestima.

Takođe im je manji problem nego u Francuskoj bio jezik, jer čak iako ne znaju italijanski, oni se odlično snalaze u komunikaciji sa lokalnim stanovništvom.

Kupovina nekretnine na Siciliji

Budući da većinu nekretnina u ruralnom delu Italije prate i relativno pristupačne cene, to je bračni par Vilbur svoje imanje iz snova kupio za 65.000 evra. Uz kuću od 60 kvadrata, dobili su i maslinjak i tri hektara zemlje.

Na desetak minuta udaljenosti od njih je i grad Palacolo Akrejde, dok je aerodrom u Kataniji udaljen oko sat vremena vožnje. Do najbliže plaže im je potrebno oko pola sata vožnje.

Prijateljske komšije

Ono što je Brajana posebno oduševilo jeste odnos lokalnog stanovništva, te je istakao da ih je komšija po imenu Masimo nekoliko puta pozvao u goste za samo dva meseca, što je u Francuskoj bilo gotovo nezamislivo.

- On dolazi jednom ili dva puta dnevno samo da vidi kako sam - rekao je Brajan, ističući da u Americi stvari ne funkcionišu na isti način.

Beth and Brian Wilbur Foto: Facebook/Beth and Brian Wilbur

Iako su se susreli i sa određenim poteškoćama prilikom renoviranja, ali i kada su odlučili da pokušaju da se trajno nastane na ovom italijanskom ostrvu, Brajan i Bet Vilbur ističu da je to za njih savršeno mesto i da su upravo na Siciliji naučili kako treba zaista da žive.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Jezero koje je voleo Cezar, na kom je živela Madona i mesto koje je inspirisalo slikare: Ovo je Komo

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja