• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Letovanje na Kipru 2024: Autentično mediteransko iskustvo

A. V.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Otkrijte čaroliju letovanja na Kipru – Vaš lični turistički vodič

  • 0
Kipar Foto: Promo/ Uroš Kostić

Kako temperature rastu i kako se bliže letnji meseci, savršeno je vreme da počnete da planirate odmor iz snova. Sa svojim kristalno čistim morem, bajkovitim peščanim plažama i bogatim kulturnim nasleđem, Kipar je idealna destinacija za nezaboravan letnji odmor.

Bilo da tražite opuštajući odmor ili ste u potrazi za avanturom kao i istorijskim i kulturnim znamenitostima, Kipar ima ponešto za svakoga. Od starog grada Limasola ili Larnake do predivnih peščanih plaža Pafosa i Aja Nape, beskrajne su mogućnosti za istraživanje i uživanje. Bogatu istoriju ostrva čine brojna arheološka nalazišta i mnoštvo kulturnih znamenitosti - od lokaliteta poput Pafosa koji je pod zaštitom UNESCO-a, preko drevnih ruševina Kuriona pa do srednjovekovnih zamkova u Kireniji, Kipar je riznica istorijskih čuda koja čekaju da budu otkrivena.

Kipar je destinacija koja obećava avanturu, odmor i nezaboravne uspomene. Zbog toga vas pozivamo da doživite nezaboravno letovanje na Kipru 2024. godine.

Kipar je nadaleko čuven i po svojim brojnim dugačkim plažama. Neke od najpoznatijih su Nissi Beach u Aja Napi, Fig Tree Bay i Coral Bay gde možete uživati u sunčanju, plivanju i raznim sportovima na vodi. Osim plaža, Kipar je dom i prelepog planinskog predela. Planina Trodos nudi hlad u vrelim letnjim danima i mogućnost za planinarenje, biciklizam i uživanje u prirodi. Predlažemo vam krstarenje uz obalu, poludnevno ili celodnevno kao jednu od aktivnosti.

Gastronomija

Ne zaboravimo na ukusnu kiparsku kuhinju koju krasi spoj mediteranskih i bliskoistočnih uticaja. Od jela sa svežim morskim plodovima do ukusnih "mezetluka", lokalna kuhinja će vas očarati svojom raznovrsnošću, sočnim zalogajima i svežinom proizvoda. Ne propustite da probate halumi sir ili slatki desert šušuko.

Kipar hoteli

Letovanje na Kipru donosi nove standarde turizma koji zadovoljavaju sve ukuse. Od porodičnih odmarališta do skrivenih dragulja za parove, preko hotela sa pet zvezdica kraj mora pa do bed&breakfast opcija, hoteli na Kipru nude nešto za svakoga. Možete da se probudite uz šum talasa u hotelu na plaži ili da se odmarate u gradskim boutique hotelima.

Da li su ovo dovoljni aduti da počnete da planirate svoj odmor na Kipru? Pogledajte našu ponudu hotela, rezervišite na vreme i spremite se da doživite svu lepotu i šarm ovog zadivljujućeg mediteranskog ostrva.

Mi vam predlažemo neke od sledećih hotela:

Jedan od najpopularnijih a ujedno i hotel sa vrhunskim odnosom cene i kvaliteta je hotel sa tri zvezdice - Stamatia. Hotel Stamatia se nalazi na 100 m od gradske peščane plaže, 300 m od centra Aja Nape i 50min od aerodorma Larnaka. Ima 111 soba različitih kategorija a mi preporučujemo sobe sa pogledom na more.

Dreamland hoteli Foto: Promo

Hotel Nestor je sledeći hotel za preporuku. Ovaj moderan hotel sa četiri zvezdice je lociran u samom srcu Aja Nape u blizini šetališta. U njegovoj blizini se nalaze brojne lokalne taverne i restorani gde možete uživati u već pomenutoj kiparskoj kuhinji. Hotel Nestor ima veliki bazen sa barom i idealan je za sve koji žele udobnost.

Dreamland hoteli Foto: Promo

Sledeći hotel sa četiri zvezdice koji preporučujemo, od predivne peščane plaže deli samo malo uzvišenje (udaljen je 30m) i zove se Melissi beach. U njegovoj blizini nalaze se i Park skulptura i Most ljubavi (2 veoma popularne znamenitosti, posebno Most ljubavi). Od centra Aja Nape udaljen je 800m dok se u blizini nalaze restorani i manji supermarketi.

Kipar Foto: Promo/ Uroš Kostić

Moramo pomenuti i hotel sa pet zvezdica Adams beach koji se nalazi u Aja Napi, direktno na plaži. Od centra je udaljen oko 3km. Premijum lokacija mu daje veliku prednost nad drugim hotelima ove kategorije u Aja Napi. Izlazi na dve peščane plaže u zalivu Nissi gde izlazi na jednu od najpopularnijih plaža Nissi beach. Veliki hotelski kompleks ima sve moguće sadržaje hotela visoke kategorije i svojim gostima pruža brojne mogućnosti za zabavu i vrhunsko uživanje. Ima nekoliko vrsta soba kao i deo gde odsedaju samo odrasle osobe.

Dreamland hoteli Foto: Promo

Letovanje na Kipru u 2024. godini je prilika koju ne treba propustiti. Sa svojom kombinacijom sunca, mora, istorije i kulture, Kipar je destinacija koja će zadovoljiti sve vaše potrebe za savršenim letnjim odmorom. Letovanje iz snova uz Dream Land.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Putovanja