• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kakve su cene u Paraliji, tradicionalno omiljenom grčkom letovalištu Srba, pred početak letnje sezone?

M. M.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ugostitelji uglavnom dobro govore srpski i vrlo su prijateljski nastrojeni prema Srbima

  • 1
Paralija Foto: Aleksandar Ćirić

Paralija, tradicionalno najpopularnije letovalište u Grčkoj među Srbima, a po svemu sudeći, nastaviće da to bude i predstojeće sezone. Uz to,  sudeći po cenama koje smo zatekli u predsezoni, Paralija će verovatno biti i najpovoljnija turistička destinacija u Grčkoj ove godine.

U maju mesecu Paralija je prava destinacija za sve koji žele da uživaju u suncu, a da ne izgore prvog dana, da nađu smeštaj po povoljnim cenama, ali i da izbegnu velike gužve tokom pika sezone u julu i avgustu.

Cena espresa u kafićima kreće se od 2 do 3 evra, točeno veliko pivo je od 4 do 5 evra. Giros od 3.5 do 5 evra, grčka salata od 6 do 9 evra, velika kugla sladoleda 2 do 2.5 evra, palačinke 4 do 5 evra.

Ono što posebno oduševljava srpske turiste, jeste činjenica da ugostitelji uglavnom dobro govore srpski i vrlo su prijateljski nastrojeni prema Srbima.

Kada je o ceni smeštaja reč, u predsezoni, apartman se može bukirati za pedesetak evra, pa naviše, dok će u sezoni cena naravno biti veća pa će cena zakupa apartmana biti preko 60 evra.

Ono što je karakteristično za Grčku, ako putujete sopstvenim automobilom, jeste veliki broj naplatnih rampi pa se za put do Paralije, u zavisnosti iz kog dela Srbije putujete, i da li idete preko Bugarske ili preko Makedonije, treba izdvojiti pedesetak evra u oba pravca.

Što se mogućnosti za uživanje tiče, Paralija zaista ima šta da ponudi, posebno u predsezoni. Kristalno čisto more, voda i u maju topla za kupanje, čak i za mališane, a zbog svega navedenog, Paralija je tokom maja prepuna studenata iz Srbije, za koje se ovde organizuju i žurke, koncerti i događaji.

Kada nema velikih gužvi, Paralja je pravi raj za porodični odmor. Za mališane zaista ima mnogo prilika za uživanje, ima dosta dečjih igrališta, ali naravno, igranje u pesku na plaži je nezaobilazno i prava uživancija za najmlađe.

Ono što bi moglo da bude bolje, jeste čistoća samih plaža, gde ima plastičnog otpada.

Kožna galanterija po bagatelnim cenama

Ono po čemu je Paralija karakterstična i popularna, posebno među pripadnicama lepšeg pola, jeste kožna galanterija po bagatelnim cenama.

Tako se ženske torbe, markirane, mogu naći već od petnaestak evra pa naviše, muške kožne torbice od desetak evra pa naviše, a veoma su jeftine i kožne jakne, bunde, od svega nekoliko desetina evra pa naviše.

(Ona.rs/Aleksandar Ćirić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Grčka recepcionerka za Telegraf o srpskim turistima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Julijana

    12. maj 2024. | 19:02

    Paralija ima sve.oni koji pljuju Paraliju pojma nemaju.Moja cerka je tinejdzer i samo Paraliju trazi

    Podelite komentar