• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Herceg Novi vraćen na listu 15 mesta u regionu koje posećuju strani turisti: U društvu Beograda, Dubrovnika...

E. O.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za boravak u Herceg Novom tokom prošle godine odlučilo se 371,09 hiljada stranih gostiju

  • 2
Herceg Novi Foto: Shutterstock

Grad Herceg Novi se prema podacima za prošlu godinu ponovo vratio na listu od 15 mesta u regionu koje posećuju i u kojem se strani turisti zadržavaju više dana.

Statistika je, kako je saopšteno iz hercegnovske opštine, rađena na osnovu podataka dobijenih iz nacionalnih institucija Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine (BiH), Srbije i Crne Gore.

- Bolja ukupna turistička poseta koju Herceg Novi beleži tokom prethodne godine svrstala ga je, nakon više godina pauze, na listu 15 gradova među kojima su Beograd, Dubrovnik, Split, Rovinj, Poreč, Bled, Pula i drugi - navodi se u saopštenju.

Za boravak u Herceg Novom tokom prošle godine odlučilo se 371,09 hiljada stranih gostiju, dok je ukupan broj posetilaca Herceg Novog 389,7 hiljada, što ga svrstava na drugo mesto najposećenijih gradova u Crnoj Gori.

Strani turisti ostvarili su, tokom prethodne godine, 2,88 miliona noćenja i time Herceg Novi pozicionirali na šesto mesto u regionu po ostvarenom broju noćenja.

- Raduje podatak da je interesovanje za Herceg Novi kao turističku destinaciju u konstantnom porastu. Predsezona ove godine beleži čak 30 odsto bolju posetu nego lani, što je odlična najava za još uspešniju glavnu sezonu. Tome u prilog i podatak da je za samo nekoliko prazničnih dana početkom maja, hercegnovske kule i Kuću nobelovca Iva Andrića obišlo 331 odsto više posetilaca nego prošle godine u isto vreme - navodi se u saopštenju.

(Ona.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Snimak novogodišnjeg kupača na plaži u Herceg Novom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Putovanja

Komentari

  • Igor peric

    14. maj 2024. | 17:53

    Jeste Novi divan ali ove godine za nas iz Srbije izgleda nedostizan, domacini su sramno digli cene za nas provereno. Tamo gde je bilo u septemru 50e sad je 80e sramota. Ako se ne urazume bice im krah ubrzo neka ne zaborave da smo im mi iz Srbije drzali po 70 posto sezone. Ali oni oce vise.Sramota za tkz Bracu iz Novog

    Podelite komentar

  • angelina

    14. maj 2024. | 12:07

    Herceg Novi je grad kome se uvek rado vraćam, a obavezno se odatle zaputim i do Dubrovnika. Očekujemo povoljne charter letove za grupe iz Beograda, pa bilo za Tivat ili Dubrovnik bićemo zadovoljni.

    Podelite komentar