• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sočna praznična šunka bez koje je ručak nezamisliv: Nezaboravni ukus svečanog jela

E. O.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Proverena receptura!

  • 0
šunka Foto: Shutterstock

Šunka je prva delikatesna asocijacija na najveći hrišćanski praznik. Većina ljudi se odlučuje da glavna stvar na meniju za ručak bude svinjski but.

Zapakovane šunke već su termički obrađene, ali dodatno kuvanje će izvući najbolje iz njih. Stavite je u lonac i prelijte je vodom tako da bude cela pokrivena.

Sastojci za sočnu šunku:

  • šunka - svinjski but
  • lovorov list
  • svež peršun

Priprema sočne šunke:

Pripremi se morate posvetiti dan ranije, tako što ćete šunku staviti u hladnu vodu sa ciljem da se iz nje izvuče višak soli. Zarolajte je i uvežite je kanapom kako bi zadržala oblik. U vodi je malo blanširajte, pa je prebacite u novi lonac u koji ćete sipati hladnu vodu i staviti lovorov list i svež peršun.

Sat vremena kuvanja je dovoljno za kilogram šunke, pa vi računajte u odnosu na komad koji imate koliko je vama vremena potrebno. Sve to na srednjoj vatri.

Kada je šunka gotova, umotajte je aluminijskom folijom i pritisnite težim predmetom kako bi zadržala svoju formu i kako se ne bi raspala prilikom sečenja. Treba da odstoji minimum tri sata. Secite je na tanke kriške i poslužite uz druge poslastice koje ste spremili za praznik, a najbolje bi bilo da imate ren, kao i mladi ruk i sveže rotkvice.

Prijatno i srećan Uskrs!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Obradujte najmlađe najslađim vaskršnjim zalogajima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti