• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Svinjska džigerica u sosu od pavlake: Ideja za ručak koji ne treba preskočiti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sočno meso i odličan balans ukusa

  • 0
Džigerica u sosu Foto: Shutterstock

Svinjska džigerica je veoma specifična za pripremu. Sa ovim mesom je veoma lako pogrešiti u receptu, zbog čega često može biti suvo ili žilavo.

Naš savet za danas je da pripremite džigericu u sosu od pavlake, koji će mesi dati onaj sočnost koju gubi tokom obrade.

Sastojci za svinjsku džigericu u sosu od pavlake:

  • 500 g svinjske džigerice
  • 2 čaše kisele pavlake
  • 1 praziluk
  • 1 glavica crnog luka
  • 20 ml pavlake za kuvanje
  • 100 g brašna
  • so
  • biber
  • origano
  • ulje

Priprema svinjske džigerice u sosu od pavlake: 

Džigericu očistite i isecite na kocke. Procedite ih i osušite ubrusom, a zatim posolite i pobiberite. Uvaljajte u brašno i odložite po strani.

Na srednjoj vatri prodinsajte crni luk, pa dodajte džigerice i praziluk. Dinstajte sve zajedno dok ne meso ne omekša.

Pavlaku umutite malo sa pavlakom za kuvanje, pa dodajte džigerici i promešajte.

Celu mešavinu ubacite u vatrostalnu posudu i smestite u rernu na 180 stepeni 10 minuta.

Uvek možete dodati još malo pavlake ili mesa.

Za kraj pospite origano i poslužite.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Moja Jela i sjajna, zasitna salata sa piletinom i kinoom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti