• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Američki jednorog preuzeo srpski startap Orgnostik: Bave se HR podacima. Šta nude klijentu?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Informaciju objavio suosnivač Orgnostika Luka Babić

  • 0
biznismen, posao Foto: Freepik
  • Američki jednorog vredi 1,5 milijardi dolara

  • Orgnostik je beležio strane investicije u dve runde

  • Culture Amp zapošljava 25 miliona ljudi

Domaći startap Orgnostik (Orgnostic) preuzela je američka kompanija Kultur Amp (Culture Amp).

Informaciju je objavio suosnivač Orgnostika Luka Babić na svom Linkdin profilu, ocenjujući da će je ovo prekretnica na njihovom putu.

"Kultur Amp i Orgnostik imaju potpuno usklađenu i zajedničku viziju i vrednosti, preklapajuću bazu kupaca, kompatibilne proizvode i filozofiju poslovanja", naveo je on.

"Zajedno smo u poziciji da ubrzamo naš rast i ostvarimo još veći uticaj", dodao je.

Orgnostik je specijalizovan za podršku malim i srednjim preduzećima u fazi brzog rasta. Rešava pitanja infrastrukture za skladištenje, čišćenje i upotrebu podataka o ljudskim resursima. Ova platforma omogućava menadžmentu i HR sektoru da dobiju uvid u efikasnost procesa kao što su selekcija kandidata ili upravljanje učinkom, kao i da ima jasniju sliku o kulturi i organizaciji timova. Investicija u ovaj domaći startap iznosila je 900.000 dolara 2020. godine, dok je godinu dana kasnije kompanija obezbedila još impresivnijih 5 miliona u istoj valuti.

U zvaničnom saopštenju kompanije Kulture Amp, koja zapošljava čak 25 miliona ljudi, istaknuto je da će uz Orgnostik, brojni organizacioni podaci biti prožeti moćnom veštačkom inteligencijom. Ovo omogućava višedimenzionalnu analitiku i stvara korisne uvide za timove ljudskih resursa, što osnažuje organizacije da donose bolje odluke zasnovane na podacima, piše NIN.

Inače američka kompanija Kultur Amp (Culture Amp) je zahvaljujući finansiranju od strane renomiranih investitora i rastu vrednosti na oko 1,5 milijardi dostigla status jednoroga.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari