• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Go Digit: Kako je Kameš Gojal transformisao osiguranje kroz digitalnu revoluciju?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Samo jedna od mnogih indijskih kompanija koje planiraju javnu ponudu akcija ove godine

  • 0
donacija, osiguranje Foto: Pixabay
  • Startap pojednostavljuje proces kupovine i isplate osiguranja
  • Go Digit je zaključno sa decembrom imao ukupno oko 43 miliona korisnika i izdao je ukupno 8 miliona polisa
  • Startap sa sedištem u Mumbaju planira da prikupi oko 313 miliona dolara u početnoj javnoj ponudi

Go Digit, indijski startap za osiguranje, prikupio je 141 milion dolara od desetina investitora, kao deo početne javne ponude.

Fidelity, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Abu Dhabi Investment Authority, Bay Pond, Mirae Asset Management, Steadview Capital i HSBC, kao i indijski investicioni fondovi kojim posluju SBI, ICICI, Axis, Tata i Edelweiss, služili su kao osnovni podržavaoci za IPO, otkriveno je u prijavi koju je Go Digit dostavio berzi, prenosi TechCrunch.

Inače, IPO predstavlja početnu javnu ponudu, u kojoj se akcije privatne kompanije prvi put stavljaju na raspolaganje javnosti.

Osnovao ga je Kameš Gojal, bivši izvršni direktor KPMG-a i veteran osiguravajuće industrije. Go Digit prodaje auto, zdravstveno, putno i osiguranje za slučaj nesreće.

Startap pojednostavljuje proces kupovine i isplate osiguranja, omogućavajući korisnicima da samostalno pregledaju, podnesu zahteve za nadoknadu i obrade zahteve za usluge putem svojih pametnih telefona. Prema prospektu za IPO, zaključno sa decembrom prošle godine, Go Digit je imao ukupno oko 43 miliona korisnika i izdao je ukupno 8 miliona polisa.

Startap sa sedištem u Mumbaju planira da prikupi oko 313 miliona dolara od IPO-a. Traži procenu od oko 3 milijarde dolara, što je oko 25% niže od njegove poslednje privatne procene vrednosti od 4 milijarde dolara.

Mali investitori u Indiji su se zagrejali za akcije tehnoloških startapa. Iako je referentni indeks zemlje, Sensex, ove godine porastao za 1,4%, mnogi tehnološki startapi koji su nedavno izašli na indijske berze su ga nadmašili. Akcije firme za dostavu hrane Zomato porasle su za 51,2% ove godine, dok su akcije agregatora osiguranja PolicyBazaar porasle za 60,4%.

Go Digit, podržan od strane Peak XV, Fairfax Group, TVS Capital, A91 Partners i indijske zvezde kriketa Virat Kohli, prvobitno je planirao da se javno kotira 2022. godine, ali je odustao od tog plana zbog loših tržišnih uslova. Tada je tražio da prikupi 440 miliona dolara u IPO-u, prema nacrtu prospekta koji je podneo tada.

Go Digit je samo jedna od mnogih indijskih kompanija koje planiraju javnu ponudu akcija ove godine. Startap za dostavu hrane Swiggy takođe je prošlog meseca podneo poverljiv zahtev za javno kotiranje, s namerom da prikupi oko 1,25 milijardi dolara u IPO-u. Ola Electric je podneo zahtev za javno kotiranje krajem prošle godine, a njen stariji brat, gigant u oblasti prevoza Ola, planira da sledi isti put kasnije ove godine.

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari