• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Lansiran GPT 4o: Besplatan za sve korisnike, a ovo su noviteti

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izvršni direktor OpenAI Sem Altman je objavio da je model "prirodno multimodalan"

  • 0
ChatGPT, OpenAI Foto: Ascannio / Shutterstock.com
  • U pitanju je iteracija GPT-4, modela koji pokreće ChatGPT

  • Model može da generiše sadržaj ili razume komande u glasu, tekstu ili slikama.

  • Korisnici koji plaćaju i dalje će "imati do pet puta veće granice kapaciteta" od besplatnih korisnika

OpenAI lansira GPT-4o, iteraciju GPT-4 modela koji pokreće njegov prepoznatljiv proizvod, ChatGPT. Ažurirani model je "mnogo brži" i poboljšava, "mogućnosti preko teksta, vizije i zvuka", rekla je tehnički direktor Open AI Mira Murati u jučerašnjem predstavljanju.

Biće besplatan za sve korisnike, a korisnici koji plaćaju i dalje će "imati do pet puta veće granice kapaciteta" od besplatnih korisnika, dodala je Murati.

U postu na blogu kompanije, Open AI kaže da će mogućnosti GPT-4o "biti uvedene iterativno", ali će njegove mogućnosti teksta i slika početi da se uvode odmah.

Izvršni direktor Open AI Sem Altman je objavio da je model "prirodno multimodalan", što znači da model može da generiše sadržaj ili razume komande u glasu, tekstu ili slikama.

Programeri koji žele da se bave GPT-4o imaće pristup API-ju, koji je upola niži i dvostruko brži od GPT-4 Turbo, dodao je Altman na platformi X.

Nove funkcije dolaze u ChatGPT-ov glasovni režim kao deo novog modela. Aplikacija će moći da deluje kao njen glasovni asistent, reagujući u realnom vremenu i posmatrajući svet oko sebe prenosi The Verge.

Trenutni glasovni režim je ograničeniji, reaguje na jedan po jedan upit i radi samo sa onim što može da čuje.

Altman se osvrnuo na putanju Open AI-a u postu na blogu nakon događaja uživo.

On je rekao da je prvobitna vizija kompanije bila da "stvori sve vrste koristi za svet", ali je priznao da se vizija promenila.

Open AI je kritikovan što nije otvorenog koda za svoje napredne AI modele, a čini se da Altman kaže da se fokus kompanije promenio na to da te modele učini dostupnim programerima preko plaćenih API-ja i da te treće strane rade na stvaranju.

"Umesto toga, sada izgleda da ćemo kreirati veštačku inteligenciju, a onda će je drugi ljudi koristiti da kreiraju sve vrste neverovatnih stvari od kojih svi imamo koristi".

(Ubrzanje.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ubrzanje Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari