• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dekorišite dom motivima Vaskrsa: Zaigrajte se sa decom i pustite mašti na volju

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jednostavn ali i kreativan način da uradite nešto drugačije za ovaj verski praznik

  • 0
Uskrs, Vaskrs, deca, kreativnost Foto: Shutterstock/Yuganov Konstantin

Bliži nam se Vaskrs, praznik kojim slavimo ljubav i porodicu, i ugrabimo malo vremena da se zbližimo sa decom, prijateljima, komšijama i bliskim ljudima.

Takođe, idealna je prilika da se posvetimo kreativnosti kada je reč i o farbanju jaja ali i o ukrašavanju doma. Jedan od tih načina je i sledeći.

Na "TikTok-u" se mogu pronaći zaista sijaset primera kako da svi zajedno učestvujete u kreiranju sadržaja za Vaskrs. U ovom primeru potrebno je da pronađete na internetu motive koji se mogu povezati sa Vaskrsom (dakle jaja, zeke, korpice), "prebacite" ih na papir baš kao na ovom primeru. Bitno je da to budu samo linije, odnosno skice, da ne budu obojeni motivi.

@handsonfamily DIY Easter Suncatchers. Fun for every age #suncatcher #diycraft #diyeaster #kidsartsandcrafts #homeschool ♬ Dance You Outta My Head - Cat Janice

Potom uzmete foliju za plastificiranje i stavite preko nacrtanih motiva. Možete zalepiti kako bi bilo čvršće i kako vam se ne bi pomeralo tokom daljeg rada. A onda uzmite crni flomaster za koji ste sigurno da se neće obrisati i krenite da prelazite preko tih linija, a koje vidite preko folije. Ukrasite ih i "nafilujte" onako kako želite - nekim linijama, tačkicama ili nečim trećim.

Kada to uradite, onda se poigrajte bojama i krenite da bojite kako vam volja. Tu su deca neprikosnovena sa idejama. Po završetku crtanja i bojenja, odvojte foliju i papir i na red dolaze makaze kojim ćete iseći ove motive nacrtane po foliji.

Budite precizni prilikom sečenja kako biste dobili motive kakve želite.

Sada te motive uz pomoć selotejpa zalepite najbolje na prozor, a možete i na neku drugu površinu.

Zanimljivo, zar ne? Nešto potpuno drugačije za ovaj verski praznik.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Slađana od filcanih kuglica pravi najrazličitije oblike

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Vaskrs