• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz korišćenje ovih trikova jaja vam neće popucati: Od bake do profesionalnih kuvara, svi savetuju čačkalice

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radi posao!

  • 1
kuvanje jaja kuvana šerpa Foto: Shutterstock

Pucanje jaja tokom ključanja je čest problem sa kojim se s vremena na vreme susrećemo. Kuvano jaje jedno je od glavnih obeležja Vaskrsa, stoga je neophodno da sva budu cela, spremna za dalje šaranje.

Uz prave savete i trikove, jaja mogu biti skuvana na savršen način kako biste praznične dane proveli rasterećeni ovog problema.

U veći lonac prvo stavite kuhinjsku krpu, a na nju položite jaja koja ste namenili za kuvanje. Kada ih poređate, stavite i nekoliko čačkalica, do tri.

Neobično, zar ne, ali zaista radi posao, pogotovu u kombinaciji sa kuhinjskom krpom. Objašnjenje trika ne postoji, za njega znaju i bake i profesionalni kuvari - i velikodušno savet dele na internetu.

Nemojte koristiti previše, dovoljno je da ubacite tri ili baš na veću količinu i do pet komada u vrelu vodu. Nakon 10 minuta, kada se jaja ohlade, proverite da li je ljuska oštećena.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Probali smo različita jaja, a evo koja su najukusnija

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Vaskrs

Komentari

  • Duki

    3. maj 2024. | 17:46

    Nisam znao da je jaje nejestivo ako pukne😂😂😂 a smejurija

    Podelite komentar