• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poštarica torta: Kremasta kraljica vaskršnje trpeze

O. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zasladite praznik voćnim ukusima

  • 0
Torta poštarica Foto: Privatna arhiva

Vaskršnja trpeza uvek  se izdvaja po svečanosti, bogatstvu, a kruna svega toga je i kremasta, slasna torta kakava je poštarica. U ovom ukusnom desertu dobićete paketić najlepših voćnih ukusa.

Recept za poštaricu predstavljamo u nastavku, a rezultate ćete videti već ujutru, za vašom prazničnom trpezom.

Sastojci za poštaricu: 

za testo:

  • 10 belanjaka
  • 20 kašika šećera
  • 2 kašike brašna
  • polovina praška za pecivo
  • 100 g suvog grožđa
  • 100 g mlevenih oraha
  • 100 g višanja
  • 100 g rendanih jabuka

za fil:

  • 1/2 l mleka
  • 10 žumanaca
  • 250 g šećera
  • 4 kašike brašna
  • 1 margarin
  • 100 g čokolade
  • konzerva bresaka iz kompota

Priprema: 

Umutite belanca za šećerom. Sjedinite sastojke za testo, dodajte ih u penu od belanaca, pa ih razlijte u veliki četvrtasti pleh obložen pek-papirom. Koru pecite na laganoj temperaturi oko 35 minuta, te je prohladite u presecite po dužini na tri jednake kore.

Za fil umutite žumanca sa šećerom, pa dodajte brašno. Kada se smesa ujednači, dodajte pola litra mleka i kuvajte na pari ili u loncu za mleko. U topao fil stavite čokoladu, a kada se sve ohladi, dodajte margarin i ujednačite.

Filujte kore, na svaku od njih stavite iseckane breskve, pa fil. Završite korom i premažite filom.

Ukrasite po želji, može i preostalim beskvama.

Prijatno!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Tradicionalna tehnika šaranje jaja voskom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Vaskrs