• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pas iz Molerove preživeo horor: Iako konačno ošišan i okupan, mališan je istraumiran i veoma gladan

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Natopljen urinom i spostvenim izmetom, preplašen i nenaviknut na nežnosti, higijenski i veterinarski je zbrinut, sledi fizički i psihički oporavak

  • 4
Napušteni pas iz Molerove Foto: Fejsbuk/Ventura Udomi

Na društvenim mrežama odavno kruže fotografije napuštenog psa koji je nedeljama živeo u ulazu jedne zgrade u Beogradu, ali ga, sudeći po izgledu i stanju u kome je pronađen, niko nije primećivao. Ipak, psa su na vreme preuzeli volonteri Udruženja Ventura Udomi i pobrinuli se za njega.

Ovaj pas, kako piše u najnovijoj objavi koju je postavila Ventura Udomi, nažalost ne može da ispriča kako je do sada živeo, ali samo jedan pogled na njega bio je dovoljan da kaže sve.

Njegova prirodno bela dlaka bila je ućebana i poprimila je narandžastu boju, jer je bila natopljena urinom i sopstvenim fekalijama.

Nokti ove mučene duše bili su truli i crni od vlage i urina i kako kažu u Venturi, "svaku kost možemo napipati kad ga mazimo - doslovno je kost i koža!"

Na osnovu izgleda zuba, procenjeno je da pas ima tri godine i pretpostavlja se da je živeo negde, dugo zatvoren, a onda je izbačen.

Mališan je potpuno istraumiran, ne zna za spoljašnji svet, a šetnja na povocu za njega je apsolutna nepoznanica.

Testovi na infektivne bolesti su negativni (parvo, štenećak, anaplazma, babezija, srčani crv…)

Svi ostali veterinarski pregledi ukazuju na to da uz adekvatnu negu i oporavak koji sledi (kako fizički, tako i psihički), ova napaćena duša može da se oporavi.

Veterinarski troškovi za ovu kucu su pokriveni zahvaljujući podršci plemenitih ljudi.

Venturi je potrebna pomoć kako bi ovaj pas dobio kvalitetnu hranu, vitamine, opremu i plaćeni kućni smeštaj u kome bi imao nadzor 24/7 zbog celokupnog stanja i socijalizacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svak

    17. maj 2024. | 17:04

    Vam čast,danas ljudi neće da zastanu i pomognu čoveku a ne životinji.

  • E D

    18. maj 2024. | 13:20

    On što me nervira je da ovakva vest privuče tako malo pažnje i samo jedan komentar! Da je vest "pas ujeo" ovde bi se javilo za komentar hiljadu dušebrižnika kako su im psi krivi za sve njihove probleme u životu!! Ovom malom psiću želim sve najbolje da se oporavi i da nadje porodicu kakvu zaslužuje, koja će da ga voli i pruži mu život onakav kakav nije imao do sada.

  • Mira

    18. maj 2024. | 14:10

    Hvala dobrim ljudima.Hvala Gospodu.Nikada ne mogu shvatiti ljudsku glupost da izbaci iz kuće živo biće.Užas.Gospode,spasi nas od takvih.