• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vlasnica kuće čula napolju vrištanje, a onda pogledala ispod automobila: "Znala sam da to nije ljudski glas"

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Uljez koji je ispuštao krike sakrio se ispod kola i ubrzo procenio da nije bezbedan, pa je pokušao da pobegne, ali je nastala neviđena jurnjava

  • 1
Pas ispod automobila Foto: Shutterstock/tandem

Bila je kasna noć kad je Kejtlin, zaposlena u Službi za spasavanje kućnih ljubimaca okruga Adams (ACPR), pustila svoje pse da izađu napolje pre odlaska na počinak kad su se spolja začuli alarmantni zvuci.

"Žena je začula vrištanje iz dvorišta i znala je takav glas ne može da dođe iz ljudskog grla", piše u objavi ACPR na Fejsbuku "pa je izašla da vidi šta se dešava. Ona je pratila zvuk i otkrila da dopire ispod njenog automobila, ne znajući koga može da pronađe. Kad se sagnula da pogleda ispod vozila, šokirala se kad je videla uplašeno štene koje je gledalo pravo u nju".

Kejtlin pronašla je štene ispod automobila, ali nije mogla da dođe do njega.

Kako je objavio Thedodo, štene se uplašilo i iskočilo ispod auta, a onda se dalo u beg. Kejtlin je trčala za psom i nije ga ispuštala iz vida, iako je napolju bio mrak. Morala je brzo da odluči šta će raditi, jer je postojala mogućnost da štene izađe iz njenog dvorišta i ode u nepoznatom pravcu.

Srećom, štene nije otišlo daleko, a Kejtlin je, jureći psa, u jednom momentu izgubila sandale, ali je bosonoga trčala za njim, odlučna da ga spase.

Posle nekoliko krugova oko kuće, Kejtlin je uspela da dozove i pomoć kako bi uhvatila psa koga su ona i njeni susedi ubrzo saterali u ćošak.

Čim se pas našao na bezbednom, Kejtlin je pozvala svoje prijatelje iz ACPR da ih obavesti kako će doneti ovu slatku ženkicu.

Osoblje iz ACPR dočekalo je koleginicu i psa koji je dobio ime Primavera, uz milione zagrljaja i poljubaca.

Iako je uplašena Primavera pronađena kako vrišti u Kejtlininom dvorištu, veterinarski tim je utvrdio da nema povrede i da je zdrava.

Kuca je dobila dozvolu da ode u hraniteljsku porodicu i najverovatnije će to biti njen privremeni dom.

"Primavera je prešla dug put - od uplašenog psa, pronađenog u 23 sata, do ljubimca koji se vozi u automobilu svoje buduće hraniteljke Tami", piše u objavi ACPR na Fejsbuku.

Otkako je stigla u novi dom, Primavera je "procvetala" i njen život se potpuno promenio. Dok iščekuje nekoga ko će je odvesti u stalni topli dom, ona napreduje u svakom pogledu, počev od higijenskih navika, preko jurnjave za loptom, grickanja igračaka, nošenja stvari u zubima i druženja u dvorištu. Primavera je veoma druželjubiva i želi da bude tamo gde ima mnogo ljudi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari