• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nikad nećete pogoditi šta se nalazi u travi!

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Popularna TV voditeljka Helen Skelton uradila je nešto što se ne viđa često: ona je prošetala londonskim parkom Batersi u društvu nečeg čupavog što je bilo visoko dva metra i dugačko čak tri metra

  • 0
Pas komondor Foto: Shutterstock/Everita Pane

Čudan prizor primećen je u parku Batersi u Londonu: Helen Skelton, poznata TV voditeljka, primećena je kako šeta "nešto" što je unelo pometnju među ljudima koji su i sami šetali ovim parkom: pored popularne voditeljke nalazio se ogroman beli pas koji je bio prekriven stotinama dugačkih dredova. Ono što je šokiralo ljude je činjenica da je pas bio visok čak 2 metra i dug gotovo tri metra i ličio je na popularnog psa komondora, prenosi Thesun.

Ali...

Pažljivi posmatrači, kao i oni koji su se usudili da ovom neobičnom dvojcu priđu bliže, shvatili su da Helen na povocu drži "animatronskog" mađarskog ovčara, popularnog komondora. Pas je pomerao glavu s jedne strane na drugu i tresao se, ali je to bila vešta varka popularne Helen koja šetala "Mop the dog", džina napravljenog od 300 glava mopova za čišćenje podova.

Ostali prolaznici, uključujući i vlasnike koji su šetali svoje pse, morali su da pobegnu kada je "Mop" trebalo da otrese blato nakupljeno na njegovim "dredovima".

Helen kaže da je za izradu lažnog komondora bilo potrebno više od 2.000 sati, što je uporedila sa vremenom čišćenja u domu za šta se godišnje utroši 12 dana, odnosno 46 minuta dnevno. Ovo vreme izgubi se dok se čisti za psima i decom, dok se čeka da mašina ili šušilica za veš obave posao, ili dok domaćica uparuje čarape svojih ukućana.

Istraživanje je pokazalo da 26 odsto roditelja ne voli sređivanje nereda koji deca prave kao što su skupljanje hrane sa poda posle jela ili brisanje blatnjavih tragova cipela. Isti procenat vlasnika pasa i mačaka izjasnio se istovetno kad je reč o njihovim kućnim ljubimcima.

Helen je izjavila da u sve porodice svesne blata u domu, jer svi vole da idu napolje, ali ovde je reč o deci ili psima koji provlače blato kroz kuću nakon šetnje.

"Britanci osećaju da gube vreme čisteći za ljubimcima koje vole, iako su neuredni", kaže Helen i potvrđuje da se uključila u kampanju kako bi se pozabavila aktivnošću koja oduzima vreme.

Tako 61 odsto vlasnika pasa želi da čisti brže i efikasnije, a četvrtina priznaje da ponekad izbegava da šeta psa ako je napolju blatnjavo.

Portparol kompanije "Bosch UK", koja ovog aprila šalje "Mop the Dog" širom zemlje, kaže da zna da je život više od čišćenja, zbog čega žele da kreiraju proizvode koji će olakšati obavljanje kućnih poslova.

Svi želimo da u čišćenju doma provedemo manje vremena kako bismo bili više sa porodicom ili kućnim ljubimcima.

"Tako smo uzbuđeni što možemo da povedemo Mopa u šetnju po zemlji, ne samo da izmamimo osmeh onima koji ga vide, već i da pokažemo kako se svakodnevne obaveze mogu izbeći, odnosno ubrzati", kažu stručnjaci iz Boša.

Video snimak ovog projekta možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari