• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tajanstveni majmun koji je nedavno upao u kuću žene u Engleskoj pronašao novi dom - i devojku

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Marmozet Marsel pronađen je prošlog meseca u Vulverhemptonu, a zbrinula ga je dobrotvorna organizacija Wings and Paws Rescue

  • 0
Majmun marmozet Foto: Shutterstock/Worraket

Vrsta južnoameričkog majmuna koji je prošlog meseca pronađen u jednom domu u Velikoj Britaniji našao je sebi novi dom - i devojku. Marmozet Marsel je spasen iz kuće u Vulverhemptonu nakon što ga je otkrila preplašena vlasnica i odveden u privremeni smeštaj.

Veruje se da je Marsel bio neželjeni ljubimac koji je izbačen na ulicu pre nego što ga je spasila dobrotvorna organizacija za životinje Wings and Paws, prenosi Mirror.

Volonteri su proveli nekoliko nedelja negujući majmuna dok se nije potpuno oporavio, a onda su pokušali da mu nađu odgovarajući novi dom. Marselu je ponuđeno mesto u "Monkey World"u gradu Varehamu u okrugu Dorset, gde je stigao u sredu 8. maja. Kada se bude navikao na novi ograđeni životni prostor, Marsel će se upoznati sa svojom novom devojkom. Marselovi domaćini se nadaju da će se par brzo zbližiti.

Volonterka Wings and Paws Džema Varner rekla je da zaposlenima nije bilo lako što će ih Marsel napustiti, jer im je prirastao srcu.

Ipak, sve se završilo onako kako treba.

"Bili smo zaista srećni što smo mu pronašli dom", kaže Džema i dodaje da su sva prihvatilišta za majmune bila prepuna, ali je vlasnik jednog azila ispraznio veliki ograđeni prostor za istraživanje.

"To će za Marsela biti mnogo bolja opcija nego da pokušava da preživi u divljini ili na ulicama Vulverhemptona. Zahvalni smo "Monkey World"-u jer je dao šansu Marselu za novi početak", dodaje Džema.

Osoblje ove organizacije bilo je tužno zbog Marselovog odlaska. Majmun će biti sam dok se ne adaptira, a onda će mu se predstaviti - buduća životna saputnica.

"Wings and paws" na društvenim mrežama objavili su radosnu vest o Marselovom udomljavanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari