• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas je Međunarodni dan čivave: Znate li da je ovaj "praznik" osmislila bivša Mis Britanske Kolumbije

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Godine 2020. lepotica Nadia Alterio predložila je da 14. maj, inače rođendan njenog ljubimca Teake, postane svetski dan svih pasa ove rase

  • 0

Međunarodni dan čivave, koji se obeležava svake godine 14. maja, odaje počast najmanjoj rasi pasa na svetu. Ovaj dan posvećen je majušnim, ali moćnim četvoronožnim prijateljima, naglašavajući njihove kvalitete i podstičući ljude da ih cene i brinu o njima.  Taj dan je 2020. godine ustanovila Nadia Alterio, obožavateljka rase i vlasnica čivavice koja tog dana proslavlja rođendan.

U danu posvećenim svim čivavama na svetu potrebno je proširiti svest o ovoj rasi kao čestom izboru za kućnog ljubimca. Čivava je poznata po lojalnosti i šarmu i pas je koji stvara izuzetno jake veze sa svojim vlasnikom. Čivava se lako neguje i odlično se uklapa u svaki životni prostor, posebno u malim stanovima.

Međunarodni dan poštovanja čivava podstiče akcije koje podržavaju dobrobit ovih pasa kao što su udomljavanje iz azila i doprinosi organizacijama koje se bave brigom napuštenih pasa.

Provedimo stoga ovaj dan ispunjen ljubavlju i poštovanjem za rasu koja, uprkos svojoj veličini, zauzima veliko mesto u srcima ljubitelja pasa širom sveta.

Međunarodni dan poštovanja čivave ustanovila je 2020. godine Nadia Alterio, bivša mis Britanske Kolumbije i vatrena entuzijastkinja ove rase. Alterio je odabrala 14. maj za ovaj poseban dan kako bi ga uskladila sa rođendanom svoje čivave po imenu Teaka.

Ovaj dan važan je i za obrazovanje ljudi o pravilnoj nezi čivava i okuplja zajednicu ljubitelja rase koji mogu da podele svoja iskustva i savete o vaspitanju i nezi ovih pasa.

Sve u svemu, Međunarodni dan poštovanja čivave je dirljiva počast najmanjoj rasi pasa, poznatoj po srčanosti i odanosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari