• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

U autu jedne Australijanke 2 meseca živi otrovna zmija, žena prinuđena da nosi zaštitnu opremu dok vozi

B. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Liza Kurnelis rešila da promeni taktiku nakon četiri neuspešna pokušaja da iz kola izbaci crnu otrovnicu crvenog trbuha

  • 0
Zmija Foto: Shutterstock/Ken Griffiths

Jedna Australijanka četiri puta pokušala je da ukloni otrovnu divlju zmiju iz svog automobila, ali je i dalje primorana da vozi u društvu opasnog gmizavca. Prema izveštaju australijskog Ej-Bi-Sija, Liza Kurnelis iz Njukasla deli auto-prostor sa crnom zmijom crvenog trbuha kojoj je dala ime Flafi. Zmija živi u Lizinom vozilu od marta: profesionalni hvatači zmija četiri puta pokušali su da uklone gmizavca, ali su svi pokušaji propali.

Onda je Liza odlučila da promeni svoj odnos prema nezvanom gostu, prenosi People. Ona je izjavila kako uči da koegzistira sa zmijom u autu: dok vozi, ona nosi zaštitnu opremu kako bi se zaštitila od ujeda.

Žena kaže da je prvi put primetila zmiju u aprilu, ali veruje da je gmizavac ranije ušao u auto.

"Htela sam da ostavim kutiju na zadnjem sedištu i onda sam je ugledala", kaže Liza i dodaje da je zmija tamo verovatno tri nedelje, jer je auto pun njenog izmeta.

Jedna radnica na građevini pretpostavlja da je gmizavac ušao u Lizin auto na gradilištu, kada je ostavila otvorena vrata svog automobila.

Iako je svesna da bi je zmija mogla povrediti, Liza kaže da nije imala drugi izbor osim da nastavi život sa Flafi u svom vozilu. Nakon četiri neuspela pokušaja da ukloni gmizavaca, ona je poslušala savet hvatača zmija koji joj je predložio da se vozi u autu obučena u zaštitnu opremu.

Liza se sada vozi unaokolo u vunenim pantalonama i opremi koja je štiti od ujeda zmije.

"Srećom, zmija me nije ujela, a ako me ugrize, vunene radne pantalone i oprema koje nosim će me zaštititi“, kaže Liza.

Ponekad zmija aktivira alarm u automobilu i to je Lizi znak da je gmizavac još unutra. Met Stopford, hvatač zmija sa 40-godišnjim iskustvom, rekao je da je crna zmija sa crvenim stomakom živela i u njegovom automobilu, ali samo četiri dana. On kaže da bi uklanjanje automobilskih sedišta moglo da pomogne u pronalaženju i hvatanju zmije, što će Liza morati da uradi.

Jedan stručnjak iz Australijskog parka reptila izjavio je da će pokušati da ukloni zmiju iz Lizinom automobila, o čemu se već pregovara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari