• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pustinjska lisica ne ume da miruje: Ona je kao "buva", stalno vrti repom, premešta igračke i uživa u češkanju

B. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mala lija ima svoj kutak, jastuče za odmaranje, krevet za spavanje i igračke, a sudeći po snimku najviše joj se sviđa maženje i nošenje u naručju

  • 0
Pustinjska lisica Foto: Shutterstock/Olga Koriakina

Pustinjska lisica (Vulpes zerda) je najpopularnija vrsta egzotičnog kućnog ljubimca. Poznata i kao fenek lisica, privatno se odgaja u mnogim zemljama sveta. Vlasnici ove male, radoznale i razigrane životinjice tvrde da je dugovečna i dobroćudna, ali nije dobar izbor za porodice sa malom decom i drugim kućnim ljubimcima.

Kao najmanja vrsta lisice, veoma je osetljiva i ne trpi grubosti, a poznata je po oglašavanju: ona cvili, reži, vrišti, zapomaže, laje, škrguće i zavija!

Kako izgleda svakodnevica sa ovom životinjicom koja je sve samo ne obična?

Na Instagram profilu @loveloaf.thefox objavljen je kratkotrajni video zapis jedne kućne ljubimice pustinjske lisice: ona ima svoj kutak, jastučić na kome se odmara, igračke i svu slobodu kretanja po prostorijama.

Pogledajte kadrove iz doma u kome je ova životinjica omiljeni član porodice i voljeni ljubimac!

Ne dajte da vas prevari njen sladak i simpatičan lik i činjenica o njenoj egzotičnosti, jer ova mala lepotica ima dosta mana: aktivna je noću, pa vas može držati budnim do pred zoru, svoju teritoriju obavezno obeležava urinom veoma oštrog mirisa, ne sme mnogo da jede i ono što je najvažnije: za njeno držanje u domu potrebne su posebne dozvole.

Ko može i voli, neka izvoli...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari