• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pripadnici 63. padobranske brigade na obuci u Češkoj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova vrsta obučavanja profesionalnog sastava brigade se realizuje već treći put u Češkoj Republici

  • 0

Profesionalni pripadnici 63. padobranske brigade koji prolaze napredne oblike obučavanja boravili su prethodne dve nedelje u Pragu radi realizacije obuke i trenaža u simulatoru slobodnog pada — vazdušnom tunelu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

Ova vrsta obučavanja profesionalnog sastava brigade se realizuje već treći put u Češkoj Republici.

Radi se o pripremi za višu padobransku obuku, kojom se vojni padobranci osposobljavaju za skakanje sa specijalnim padobranom tipa krilo, uz naoružanje i opremu i na terene malih dimenzija, navodi se u saopštenju.

Tokom dvonedeljnih aktivnosti, pripadnici brigade su praktično usavršavali tehnike i procedure u izvođenju padobranskih skokova, a težište je bilo na savlađivanju elemenata slobodnog pada i uvežbavanju skokova sa torbama za teret, odnosno naoružanje i vojnu opremu.

Obuka u vazdušnom tunelu ima više prednosti: bezbedna je, štedi materijalne resurse i skraćauje vreme obuke.

Svaki od padobranaca Vojske Srbije u vazdušnom tunelu proveo vreme ekvivalentno slobodnom padu ostvarenom prilikom izvršenja oko 50 trenažnih skokova iz vazduhoplova sa visine od 4000 metara.

(Aero.rs)

Video: Najsavremeniji transporter za RViPVO: Airbus C295

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>