• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Helikopteri MUP gase požar na deponiji u Užicu: Protiv plamena se bore Kamov i Airbus

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na deponiji Duboko u okolini najvećeg grada u Zapadnoj Srbiji ponovo buknuo požar, policijske letelice po naređenju ministra Dačića odletele u pomoć

  • 0
Kamov Ka-32A11BC Salinger Igor

Helikopteri MUP Srbije angažovani u akcijama gašenja požara na deponiji Duboko u okolini Užica.

Na oficijalnom Instagram profilu MUP Srbije objavljene su fotografije helikoptera Kamov i Airbus snimljenih tokom vatrogasnih misija na zapadu Srbije.

Po nalogu ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića "dva helikoptera Helikopterske jedinice MUP-a upućena su u Užice gde pomažu u saniranju požara na deponiji Duboko", navodi se u saopštenju MUP-a.

"Helikopteri Kamov Ka-32 i Super Puma H215 velike nosivosti vode, zbog razbuktavanja požara usled obrušavanja desne strane deponije, pružiće podršku gradskim i komunalnim službama koje su angažovane na zatrpavanju požara peskom", navodi se u objavi MUP.

Na fotografijama se može primetiti jarko crveni Ka-32 namenjen isključivo vatrogasnim akcijama, jedan višenamenski Airbus H145M dok većeg H215 u objavi MUP Srbije nema.

Letelice iz sastava Helikopterske jedinice MUP su i u prošlosti bile angažovane u vatrogasnim akcijama. Jedan od najvećih izazova sa kojima se jedinica suočila jeste bilo gašenje požara u Kineskom tržnom centru na Novom Beogradu početkom godine kada su korišćena tri helikoptera.

Kako je ova akcija izgledala iz pilotske kabine jednog od helikoptera možete pogledati u tekstu koji je objavljen  na portalu Aero.rs.

Kamov Ka-32A11BC Salinger Igor

Helikopterska jedinica raspolaže sa nekoliko tipova helikoptera koji su sposobni za izvršavanje vatrogasnih misija. Pored Kamov Ka-32, za gašenje požara može biti korišćen i Airbus H145M, H215 Super Puma kao i Agusta Bell 212.

(Aero.rs)

Video: Proslava 57 godina helikopterske jedinice MUP-a

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>