• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pad helikoptera predsednika Irana Raisija: Juče saopšten uzrok nesreće, danas pokrenuta istraga udesa

Vreme čitanja: oko 1 min.

U Iranu pokrenuta istraga povodom pada helikoptera predsednika Ebrahima Raisija

  • 0

Načelnik generalštaba iranske vojske general-major Mohamad Bageri odredio je delegaciju koja će istražiti slučaj pada helikoptera u kojem je bio predsednik Irana Ebrahim Raisi.

Istragu koja je već otpočela na mestu incidenta predvodi general Ali Abdolah, a rezultati će biti objavljeni posle istrage, prenosi IRNA.

Kako je ranije saošteno, veruje se da je uzrok pada helikoptera u kojem se nalazio predsednik Irana Ebrahim Raisi tehnički kvar letelice.

"Raisi je mučenički stradao u nedelju (19. maja 2024. godine) usled pada helikoptera koji se dogodio zbog tehničkog kvara letelice“, navodi se u izveštaju iranske državne novinske agencije.

IRNA nije precizirala prirodu navedenog kvara helikoptera.

Pogrebni obred za iranskog predsednika, ministra spoljnih poslova Hoseina Amira Abdolahijana i ostalih koji su nastradali u padu helikoptera, obaviće se danas u Tabrizu, glavnom gradu Istočnog Azerbejdžana, u 9.30 časova po lokalnom vremenu, prenosi Irna.

Raisijevo telo će kasnije biti odneto u Teheran, pre nego što bude sahranjeno 23. maja u njegovom rodnom gradu Mešhadu, na severoistoku Irana.

Helikopter u kojem su se nalazili iranski predsednik Ebrahim Raisi i ministar spoljnih poslova Hosein Amir Abdolahijan srušio se u nedelju na severozapadu Irana, a pored njih dvojice, poginulo je još šest osoba.

(Aero.rs/Tanjug)

Video: Tandem skok padobranom u Paraćinu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Aero Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>