• 0
 ≫ 

Vlasnici pasa nisu ovoga ni svesni: Slana morska voda može da bude pogubna po naše ljubimce

 ≫ 

Veterinari savetuju tri koraka kojima ćete preduprediti trovanje svog psa slanom vodom

  • 0
kuca u moru Foto: Pixabay

Možda niste ni pretpostavili da zabavan dan na plaži sa ljubimcem može da se pretvori u noćnu moru. Nažalost, Kris Tejlor sa Floride je to shvatio iz ličnog iskustva, kada je jednog dana poveo svog sedmogodišnjeg labradora retrivera Ou Džija da se po ko zna koji put igra na obali mora, priču prenosi Cesar's Way.

Kasnije tokom dana, pas je dobio bolove u stomaku, dok je sutradan bio vidno letargičan i dezorijentisan. Nije prepoznavao ni sopstvenog vlasnika, kako objašnjava Kris. Odveo ga je kod veterinara, gde su mu dali infuziju, ali za Ou Džija nije bilo nade i izdahnuo je. Veterinar je zaključio da se pas nagutao slane morske vode.

Slana voda može da bude otrovna po pse, ako previše vremena provedu u moru. Stručnjaci savetuju da se pridržavate sledeća tri koraka kako biste to predupredili:

    • redovno im dajte da popiju običnu vodu
    • ograničite ih na dva sata igre u moru
  • odvedite ih u hlad

Početni simptomi trovanja slanom vodom su mučnina i dijareja, a u sledećoj fazi se javljaju i vrtoglavica i naleti drhtavice.

(N. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari