• 0

Spasila ju je strašne sudbine i pružila novu šansu za život: Umesto bunda, lasica postala kućni ljubimac

Izgleda da je ova životinja rođena pod srećnom zvezdom

  • 0

Evgenija Fedorčenko ima neobičnog kućnog ljubimca, lasicu po imenu Umora.

Kupila ga je na farmi krzna i tako ga spasila strašne sudbine koja ga je čekala.

Dovela ga je kući i odgajila kao pravog kućnog ljubimca.

- Umora nije divlja lasica. Umora je rođen na farmi krzna, trebao je da postane nečija bunda. Ja sam ga otkupila i tako mu podarila novi život. Od tada živi sa mnom u kući, pa se nažalost, ne može pustiti u prirodu- rekla je ona.

Ipak, iako lepo, živeti sa lasicom nije nimalo lako - Sa lasicom je veoma teško živeti, jer je to nepripitomljena životinja, ima veoma jake divlje instinkte, pritom je sa farme krzna. Umora je veoma nervozan, veoma je histeričan, psihotičan, ponekad čak i agresivan. S njim nije lako, ali se ne kajem što sam mu spasila život - objasnila je Evgenija koja ima još jednog ljubimca, psa, ali se on nažalost, plaši lasice- objasnila je.

Prema njenim rečima pas je u početku pokušavao da bude druželjubiv, ali je Umora odmah pokazao da prijateljstvo između njih nemoguće.

Evgenija tvrdi da joj je iskustvo sa lasicom promenilo život i da ju je inspirisalo da pokrene blog.

- Život mi se mnogo promenio od kada imam njega. Pokrenula sam i blog "Umora", gde sam počela da emitujem etički odnos prema prirodi, odgovoran odnos prema životinjama, počela sam da razmišljam o problemima etike i ekološke prihvatljivosti. Počela sam da ulazim sve dublje u sve ove probleme: probleme farmi krzna, probleme životne sredine - završila je ova mlada devojka koja se nada će podići svest ljudi da ne eksplatišu životinje zarad lične koristi.

Njenu priču pogledajte u videu na početku teksta.

Video: Pronašli ga samog, tužnog i sklupčanog u kolibi pa ga usvojili: Mladunče lasice napustila mama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari