• 4
 ≫ 

Neverovatan prizor smo zabeležili na granici sa Ukrajinom: Ova njuškica izbegla sa vlasnicima iz zone sukoba

 ≫ 

Vlasnica psa, koja je molila da ostane anonimna, kaže da su čak morali da prilože i papire za psa, kako bi ga preveli preko granice

  • 4

Ekipa Telegraf.rs nalazi se u Mađarskoj, kod granice sa Ukrajinom, gde od jutros sporadično pristižu izbeglice koje su čitavu noć proveli čekajući na prelaz.

Naši reporteri zabeležili su na granici veoma potresne scene. Majku sa malim sinom, koji je neutešno plakao u trenutku prelaska granice i koji se smirio tek kada je utrčao u zagrljaj čoveka koji ih je čekao sa mađarske strane.

Razgovarali smo i sa Anastasijom, koja je pre dva dana prebegla sa dečkom u Mađarsku i od tada čeka da joj se pridruže otac, majka, sestra i braća.

Na granici smo sreli i grupu ljudi koja je nakon čitave noći, sa malim psom u naručju uspela da pređe granicu i uđe na teritoriju Evropske unije.

Vlasnica ovog medenjaka nije želela pred kamere, ali nam je kratko rekla da je situacija u Ukrajini teška i da brine za sve prijatelje i rođake koji su tamo ostali.

- Imam rođaka u Harkovu, svakog jutra šalje poruku da je i dalje živ - svedoči ova mlada devojka koja je molila da joj nepominjemo ime.

Sve vreme je neprestano grlila svog ljubimca, koji je i sam uplašen, jer verovatno ne zna šta ga je snašlo. Ovaj lepotan je pristao da stane ispred našeg objektiva, i oblizivao je svoju njuškicu vidno zbunjen.

- I za psa imamo papire koje smo priložili na granici - rekla nam je kratko vlasnica.

Kako javlja naš reporter Mateja Beljan sa lica mesta, na granici se povremeno mogu videti automobili sa ukrajinskim tablicama, u kojima su žene i deca.

Nekoliko mladih devojaka prošlo je granicu samo sa kesama u rukama.

Podsetimo, iza Ukrajinaca je još jedna besana noć. Četvrti dan specijalnih operacija ruskih trupa prijavljene su borbe i na području Kijeva i Harkova, a ukrajinska strana tvrdi da su Rusi ušli u Harkov, a Rusi da su blokirali Herson.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ljubimci Telegraf zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • СрбIN

    27. februar 2022. | 22:50

    Молимо вас,потсетите мало ЛИЦЕМЕРЕ са сликама из 1999.год.,и судите праведно !

  • I

    28. februar 2022. | 08:05

    Jaoooo, njuskica