• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ne bacajte hranu samo zato što je ružna! (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Verovali ili ne, uprkos globalnoj nemaštini, na našoj planeti ima veoma mnogo zdravog voća i povrća koje isključivo zbog svog izgleda završi u kontejneru. Pogledajte šta imaju da vam poruče Groteskna Jabuka, Smešni Krompir, Skaredna Pomorandža, Promašeni Limun, Unakaženi Patlidžan, Ružna Šargarepa i Nesrećna Mandarina

  • 0

Jeste li znali da, samo u zapadnim zemljama, preko milion tona hrane svakodnevno završi u đubretu? I to ne nekih pokvarenih ili nezdravih namirnica, već sasvim ukusnog, nutritivno bogatog i upotrebljivog voća i povrća, koje ima samo jednu manu – nije na prvi pogled dovoljno atraktivno!

Nažalost, pravne regulative u pojedinim državama ne dozvoljavaju da se na tržištu nađe voće i povrće koje ne podleže standardima o veličini, obliku i težini. Poljoprivrednici, a posebno oni koji opskrbljuju velike prehrambene lance, primorani su da odbacuju ovakve plodove još na njivi, iako im AMA BAŠ NIŠTA NE FALI! Osim što neki smatraju da su ružni...

Smatrajući da je lepota isključivo u oku posmatrača, jedan francuski supermarket osmislio je predivnu kampanju protiv bacanja hrane. Tako oni sad prodaju sokove, kašice i druge proizvode od “neslavnog” voća i povrća neobičnog oblika, čak po 30 odsto nižoj ceni.

Pritom, oni čikaju sve svoje potrošače da pokušaju da otkriju ima li ono išta lošiji ukus od onog super-fotogeničnog s tezge. Šta vi mislite?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti