• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

KAKO DA: Napravite sami moćni penasti kapućino!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sigurno ste nekad, dok ste pili kapućino u svom omiljenom kafiću, pomislili kako bi bilo lepo kad biste i kod kuće mogli da napravite tako dobru penu. Dobre vesti za vas: gustu, kremastu penu možete napraviti čak i ako nemate skupi aparat

  • 0

Zamišljate jutro uz šoljicu kapućina u kućnom ambijentu, ali nemate fensi mašinu pomoću koje biste napravili prelepu penu? Srećom, postoji jednostavno rešenje.

Sve što vam je potrebno da običnu kafu pretvorite u kremasti kapućino su mikrotalasna pećnica, mleko i posuda s poklopcem.

Foto-ilustracija: Foter/wstryder Foto-ilustracija: Foter/wstryder

Kremastu penu lako možete dobiti ako sledite dva jednostavna koraka. Sipajte mleko u posudu s poklopcem koja se može koristiti u mikrotalasnoj pećnici. Posudu maksimalno do polovine napunite mlekom kako biste ostavili mesta za penu koja će se kasnije stvoriti.

Foto-ilustracija: Foter/Tjukka2 Foto-ilustracija: Foter/Tjukka2

Protresite zaklopljenu posudu najjače što možete, dok se mleku ne udvostruči zapremina (oko 30 do 60 sekundi). Skinite poklopac sa posude i mleko zatim zagrejte 30 sekundi.

Foto-ilustracija: Foter/Vive Toscana Foto-ilustracija: Foter/Vive Toscana

Stvoriće se pena koja će se popeti do vrha posude, a toplota iz mikrotalasne pomoći će joj da se stabilizuje i ne raspadne.

Vruće mleko sipajte u kafu, a penu odmah kašikom stavite u šoljicu.

Foto-ilustracija: Orin Zebest / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0) Foto-ilustracija: Orin Zebest / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

Poželjno je koristiti mleko s dva odsto masnoće ili nemasno, jer se od tog mleka najlakše pravi pena.

(Telegraf.rs / tportal)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Recepti