• 3

Vreme čitanja: oko 1 min.

ZLATO, JASTOG, KAVIJAR, TARTUFI: Ovo je najskuplji hamburger na planeti (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako biste imali 1400 evra na bacanje, da li biste probali “glamburger”? Kad budete čuli i videli kako se pravi, sigurni smo da biste mu teško odoleli

  • 3

Malo specijalne govedine iz Azije, nekoliko zlatnih listića i sir sa komadićima crnih tartufa… Sve ovo čini “glamburger”, ali ni to nije sve!

Bar tako tvrdi Kris Lardž, šef kuhinje restorana “Honky Tonk” koji se hvali da je napravio hamburger za Ginisa. Kako ovaj kuvar otkriva, na receptu i raznoraznim pripremama za konačnu verziju najskupljeg hamburgera na svetu radilo se tri nedelje.

Ukoliko je neko voljan da izdvoji 1.100 britanskih funti (1.400 evra) za ovaj obrok, dobiće oko 220 grama goveđeg mesa, i to ne bilo kojeg, već isključivo vagju govedine (Wagyū) koja važi za jednu od najkvalitetnijih na svetu. Sa njom je pomešano i 60 grama novozelandske divljači, radi ravnoteže ukusa.

PrintSkrin: YouTube/Groupon UK & IE PrintSkrin: YouTube/Groupon UK & IE

Pljeskavica je uz to punjena i ukusnim bri sirom sa komadićima crnih tartufa koji se topi u ustima, tvrdi Lardž. Kako prenosi B92, meso je začinjeno prstohvatom crvene himalajske soli i posluženo sa kanadskim jastogom u sosu od iranskog šafrana.

Sve to prekrivaju komadi dimljene slanine preliveni javorovim sirupom i beluga kavijarom uz pačja jaja. I naravno, jestivi listići zlata preko svega toga. Ne treba zaboraviti još nekoliko začina: japanska mača, majonez, malo manga, skupoceni beli tartufi

Sve u svemu, ovaj hamburger sadrži 2.618 kalorija, što je više nego što bi na dnevnom nivou trebalo da unese prosečan muškarac. Obrok je već dobio naziv “Glamburger”, a u saradnji sa sajtom “Groupon” londonski restoran odlučio je da pokloni jednu porciju srećnom Britancu.

Prethodni rekorder je luksuzni hamburger iz njujorškog restorana "Serendipity" koji je koštao "samo" 234 evra.

(Telegraf.rs / Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Zoran021

    7. oktobar 2014. | 14:14

    Nije lose,moze bolje!jedino nemam kinte da ga kupim!

    Podelite komentar

  • Mitar ®

    7. oktobar 2014. | 18:30

    A ja gulim virsle i Matijevica i skroz mi je super :-)

    Podelite komentar

  • Nja

    8. oktobar 2014. | 22:00

    Za te pare jedem glam par meseci! :)

    Podelite komentar