• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

SPREMITE SE ZA SLATKI VIKEND: Počinje prvi „Beogradski festival slatkiša“!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prvi “Beogradski festival slatkiša” biće održan od petka do nedelje, od 24. do 26. aprila, ispred Delta City-ja, a čitav plato, veličine više od 2000 kvadrata, biće preuređen u pravo “slatko carstvo”!

  • 1

Tokom prvog “Beogradski festival slatkiša” posetioci će imati priliku da uživaju u najukusnijim poslasticama, kreativnim radionicama, ali i stručnim predavanjima poznatih kuvara.

U okviru Festivala biće održan i profesionalan program za poslastičare “Gastromag professional” koji će se sastojati iz edukativnih predavanja i radionica za profesionalne poslastičare i posetioce, ali i takmičenja za “Najbolji hotelski desert” i “Najbolji restoranski desert”.

Svetska zvezda u ulozi sudije!

Ekskluzivni gost festivala biće svetska zvezda Martin Chiffers, predsednik “Britanskog pastry tima” i jedini poslastičarski šef koji je dva puta pobedio na prestižnom takmičenju “European Pastry World Cup”.

Foto: Promo Delta City Foto: Promo Delta City

Njegova biografija je impresivna – već 28 godina se bavi kulinarstvom, osvojio je veliki broj internacionalnih nagrada, a iskustvo je stekao vodeći kuhinje luksuznih hotela u Londonu, Dubaiju, Singapuru i drugim svetskim metropolama. Na Festivalu u Beogradu će imati ulogu sudije i ocenjivaće takmičenje šefova kuhinja i najpoznatijih poslastičara Beograda.

Radionice za najmlađe

Pored profesionalnog programa, za najmlađe sladokusce biće organizovan i bogat zabavan sadržaj –škole kuvanja i pravljenje zdravih poslastica, muzičke i sportske radionice, samo su neke od kreativnih aktivnosti koje će im biti na raspolaganju za vreme trajanja festivala.

Foto: Promo Delta City Foto: Promo Delta City

Tokom sva tri dana “Beogradskog festival slatkiša”, od 10 do 22 sata, ulaz će biti besplatan, a posetiocima će svoju ponudu predstaviti proizvodjači i distributeri iz oblasti konditorske industrije iz zemlje i inostranstva, proizvodjači sokova, opreme za poslastičarstvo, kao i najistaknutiji predstavnici poslastičarske industrije.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari