• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mislili ste da su ovo otpaci koje treba baciti u đubre, a niste imali pojma da od njih možete da napravite super-ukusnu čorbu!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Znajte da su sastojci ove čorbe podložni promeni. Važan je princip - ne bacati delove povrća koje inače nemate praksu da koristite u kuvanju

  • 1

Koliko puta ste bacili lišće od kelerabe i rotkvica ili "stablo" od karfiola i brokolija? E pa vreme je da to promenite, jer baš svaki komad povrća može biti sastojak ukusne čorbice.

Mi vam donosimo recept, ali znajte da su njegovi sastojci potpuno fleksibilni. Zato budite maštoviti i iskoristite ono što imate u špajzu, bez obzira koje povrće je u pitanju.

Osnova čorbe

par listova kelja / par listova blitve (ili oboje)

1 šargarepa

malo celera

2 čena belog luka

so, biber

mešavina biljnih začina

Zatim, ovoj supi dodajte neke od sledećih sastojaka (što ih je više, to će čorbica biti ukusnija).

Foto-ilustracija: Foter/twistedstringknits Foto-ilustracija: Foter/twistedstringknits

Dodaci

zeleni deo mladog luka

lišće karfiola

lišće kelerabe

lišće rotkvice

drvenasti delovi špargli

stablo brokolija

Priprema

Narežite povrće na što sitnije komade, prelijte pripremljenom supom, posolite, pobiberite i dodajte mešavinu biljnih začina.

Kuvajte dok najtvrđi delovi ne omekšaju (15-20 min).

Obareno povrće izvadite i izmiksajte ga štapnim mikserom (smesa treba da poprimi teksturu gustog sosa), pa ga vratite nazad u supu i mešajte na laganoj vatri još par minuta.

Na kraju, po želji, možete dodati malo čili papričica.

(Telegraf.rs / Hercegovina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari