• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

NEKTARINE: Moćni čuvar vaše mladosti

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nektarine nisu samo ukusno voće bogato zdravim nutritijentima, već one značajno usporavaju starenje kože i čuvaju je od štetnih sunčevih zraka

  • 2

Nektarina nije samo slatka i ukusna voćka. Ona sadrži brojne hranljive sastojke koji gode imunitetu. Ovo slatko voće je odličan izvor karotena, kalijuma, flavonoida, prirodnih šećera, likopena i luteina. Spomenute fitohemikalije su posebno korisne u prevenciji srčanih bolesti, makularne degeneracije i raka.

Antioksidansi koji se skrivaju u nektarinama štite kožu od opasnih UV zraka i bore se protiv štetnih slobodnih radikala. Na taj se način usporava proces starenja i čuva zdravlje kože.

Foto-ilustracija: Foter/Thomas Hawk Foto-ilustracija: Foter/Thomas Hawk

Ako želite da smršate, nektarine su odličan izbor, jer oguljena voćka sadrži izuzetno malo kalorija i nimalo masnoća. Budući da nektarine sadrže veću količinu prirodnih šećera, dijabetičari ih moraju konzumirati sa posebnim oprezom.

Foto-ilustracija: Foter/PMillera4 Foto-ilustracija: Foter/PMillera4

Nektarine ne sadrže holesterol, dok vitamin C pomaže u održavanju zdravog imunološkog sistema. Pored toga, ovo slatko voće obiluje dijetalnim vlaknima, vitaminom A, nijacinom i kalijumom.

(Telegraf.rs / MojeZdravlje)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • LastHope

    6. jul 2013. | 00:50

    @Miki-bez lose namere pitanje-a kakve nektarine da jedem ako ne kupovne,...kradene?

    Podelite komentar

  • miki

    5. jul 2013. | 15:46

    To je mozda tacno da nektarine cuvaju zdravlje ali da krenemo od proizvodnje, nektarina ne moze da se uzgaja bez pesticida, insekticida i druge hemije za suzbijanje bolesti i stetnika voca tako da koliko je ona zdrava pesticidi su stetni i na kraju kad jedemo kupovnu nektarinu unesemo vise stetnih materija nego korisnih.

    Podelite komentar