• 4

Vreme čitanja: oko 1 min.

Izabran najbolji Costa Coffee Barista u Srbiji za 2013. godinu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Igor Stanković (22) već četiri godine radi u Costa kafeteriji, a zahvaljujući velikoj posvećenosti i trudu ove godine je proglašen za najboljeg baristu godine

  • 4

U Costa kafeteriji u Aveniji 19 na Novom Beogradu, održano je šesto, tradicionalno finale izbora za Baristu godine. U finalu se takmičilo 6 Barista iz Costa Coffee kafeterija iz Srbije. Prvo mesto osvojio je Igor Stanković koji je zaposlen u Costi u Bulevaru kralja Aleksandra 208.

Igor ima 22 godine i već četiri godine je deo Costa tima. Ove je bilo njegovo prvo učešće u izboru za najboljeg Baristu, ali je zahvaljujući velikoj posvećenosti i trudu stigao do titule šampiona.

Pre finala održan je kvalifikacioni deo takmičenja, i umeće učesnika provereno je kroz teorijski test znanja i veštinu pripreme četiri vrste kafe: latte, cappuccino, espresso i corto classic po Costinim standardima.

Foto: Promo Foto: Promo

U finalu izazov je bio veći i zadatak šest najboljih takmičara bio je da sami osmisle kafu, koju su prezentovali stručnom žiriju. Svaki takmičar imao je 10 minuta da pripremi tri ista napitka, a žiri je ocenjivao kreativnost, inovativnost, kvalitet kafe, kao i prezentaciju takmičara. Finalni zadatak bio je takmičenje u broju napravljenih espressa, po strogim Costa standardima, za samo dva minuta. Igor Stanković je u svim disciplinama pokazao izuzetno umeće.

- Prijavio sam se za takmičenje jer smatram da sam stekao dovoljno iskustva i znanja u prethodnom periodu. Ljubav prema kafi a naročito Costa brendu motivisao me je da učim, da se usavršavam i da napredujem - kaže Igor Stanković i dodaje da je pobeda na takmičenju za najboljeg Baristu Srbije za njega priznanje njegovom požrtvovanom radu i posvećenosti Costi.

Najbolje kafe ovogodišnjeg izbora, koje su osmislili takmičari, uskoro će se naći u svim Costa Coffee kafeterijama, dok će Igorova kafa biti u ponudi od jeseni i u kafeteriji u Bulevaru kralja Aleksandra 208, spremaće je najbolji Costa Barista.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Recepti

Komentari

  • Rt

    23. jul 2013. | 13:46

    Bravo decko!

    Podelite komentar

  • vaš novinar

    23. jul 2013. | 23:24

    Izvinjavam se na neznanju, ali šta je 'barista'?

    Podelite komentar

  • Mирко

    31. jul 2013. | 06:45

    И ја сам био једном у Цоста Цоффее и мислим да ме је послужио овај врхунски бариста. Браво младићу, браво. Заслужио си повишицу.

    Podelite komentar