• 0

Vreme čitanja: oko 6 min.

Šta znači sanjati oči: Da li su ovakvi snovi priznanja tajni vašeg srca?

Vreme čitanja: oko 6 min.

Razmislite o načinu na koji koristimo oči kao ljudska bića

  • 0
Oko, oči snovi Foto: Shutterstock

Snovi o očima predstavljaju duboka otkrića mudrosti i uvida. Oni simbolizuju intuiciju i svesnost. Vaša podsvest vas tera da vidite sve što je potisnuto i nikada ne izlazi na videlo u budnom životu.

Oči u snovima takođe ukazuju i na sliku koju imate o sebi i na to kako vidite sebe u poređenju sa drugima. Odražava vaše najdublje emocije koje su ili potisnute jer su bile bolne ili su izazvale osećaje srama.

Oči u snovima takođe znače i oštro zapažanje, istinu, prosuđivanje i svest o svim onim aspektima života na koje treba gledati na nov način.

Beba, oči Foto: Shutterstock

Simbolično značenje snova o očima

Simbolično, kako prenosi "The Pleasant Dream", snovi o očima su poziv unutrašnjeg sveta. To je prozor u vaše srce i dušu i predstavljaju sledeće opšte konotacije u simbolici sna.

Simbol svesti – simbolizuje svest i svesno razumevanje vašeg budnog života.

Simbol ljubavi i sreće – možda ćete početi da se povezujete sa nekim na emocionalnom nivou. San o očima takođe simbolizuje srećan ljubavni život i mirne odnose.

Simbol zapažanja – simbolizuje vašu sposobnost da znate, posmatrate i pripisujete značaj nekim važnim aspektima života.

Simbol samospoznaje – upoznavanje više o sebi u podsvesnom stanju pomaže da ostanete svesni svojih snaga i slabosti.

Simbol nevolja i prepreka u životu - san vam pokazuje šta vas očekuje. Priprema vas za nešto neočekivano u budnom životu.

Duhovno značenje snova o očima

U duhovnom smislu, sanjanje očiju simbolizuje samootkrivanje. To znači da ste pažljiv posmatrač koji želi da sazna istinu o životu.

San simbolizuje svest o vašem životu uopšte. Vaša podsvest vam govori da preduzmete neku poželjnu akciju kako biste isklesali život po svom izboru.

Snovi su suptilni podsetnici da promenite način na koji razmišljate, osećate se i ponašate u svakodnevnom životu. Možda postoje određene navike koje morate promeniti u svom budnom životu da biste imali srećan život.

Različiti scenariji snova o očima

Snovi o ispadanju očiju

Ovakav san vam ukazuje da ste izgubili mentalnu energiju i samopouzdanje. Možda je vaša percepcija stvarnosti iskrivljena i niste u stanju da jasno sagledate stvari. Ovaj san ukazuje i na gubitak lične moći i unutrašnje snage. U nekim temama iz snova, ispadanje očiju takođe znači gubitak perspektive u životu.

Oko, muškarac Foto: Shutterstock

Nemogućnost da otvorite oči

Tema sna ove vrste znači da niste svesni šta se dešava u vašem budnom životu. San vam govori da obratite pažnju i primetite određene važne aspekte budnog života koje ste možda ignorisali u stvarnosti. Ovaj san takođe simbolizuje vašu nesposobnost da ostvarite nešto veoma važno u svom stvarnom životu. Izgubili ste viziju i pogled na stvari u stvarnosti.

Očna sluz

Videti sluz iz očiju u snu znači da imate nejasne ciljeve u životu. Već ste skrenuli sa strane i potrebno vam je više pažnje da biste postigli svoje životne ciljeve. Vaši životni ciljevi su postali magloviti i nedostaju vam odgovarajuće smernice i pravac.

Infekcija oka

To znači da će vam uskoro doći loše vesti, nesreća ili nešto ozbiljno. Infekcija oka u snu takođe simbolizuje gubitak smera u životu.

Oči menjaju boju

Oči koje menjaju boju u snovima sugerišu emocionalne uspone i padove koje možda trenutno imate u svom stvarnom životu. To ukazuje na emocionalne preokrete i neodoljiva osećanja. Za neke ljude, oči koje menjaju boju u snovima takođe odražavaju lepotu duše. Simbolizuju čistoću, poštenje i integritet osobe u budnom životu.

Snovi o urokljivom oku

Takav san ukazuje na nesreću i patnju u budnom životu. San simbolizuje  zavist u stvarnom životu, odnosno da u vašem okruženju postoji neko ko je ljubomoran na vaša dostignuća. San vas upozorava da ostanete budni i smanjite svoju vezu sa osobom.

Operacija oka

San znači da ćete morati da restrukturirate svoju perspektivu u budnom životu. Poziva na promenu i transformaciju u načinu na koji vizualizujete stvari u stvarnosti. Kako operacija označava odsecanje nečega nevažnog u životu, ovaj san vam govori da se ostavite stvari koje više ne služe dobroj svrsi u vašem budnom životu.

Izgubiti oko

Gubitak očiju u snu ukazuje na mnogo problema koji vas muče u budnom životu i za koje nemate "lako rešenje". Ovaj san ukazuje na nesreću, iznenadne neočekivane loše vesti ili čak smrt voljene osobe u stvarnosti.

Crvene oči Foto:Shutterstock

San o krvavim očima

Ovakav san simbolizuje teška vremena koja dolaze i ima mnogo značenja, a zavisi od osećanja sanjara nakon buđenja. Oči koje krvare takođe znače duboko ukorenjene negativne emocije koje proizilaze iz nekih mračnih misli koje možda imate u budnom životu.

Kontakt očima

U snovima, kontakt očima sa voljenom osobom simbolizuje ljubav i strast. Označava emocionalnu vezu sa osobom u stvarnom životu. Drugo tumačenje sugeriše da imate zadovoljavajuće odnose u svom budnom životu. Svesni ste prave prirode druge osobe.

Videti jedno oko u snu

Ako sanjate jedno oko, to označava ograničenu perspektivu. Ne možete jasno da vidite stvari u budnom životu, što uglavnom znači da pokušavate da vidite samo jednu stranu priče. Kada sanjate čoveka sa jednim okom, to znači da ćete uskoro patiti od kajanja i razočaranja u životu. Neko u stvarnom životu kuje zaveru protiv vas. Možda vas neko stalno posmatra i primećuje.

Ako vas oči bole u snu 

Ovaj san je trenutna poruka da se ponovo fokusirate na životne ciljeve umesto da preuzimate previše odgovornosti na sebe. Moraćete da smanjite opterećenje i sledite svoje težnje i ciljeve.

San o lepim očima

Označava ispunjenje ljubavnih odnosa u budnom životu. Drugo značenje ovog sna je da tražite mir i staloženost oko sebe u stvarnom životu.

Mnoge oči gledaju u vas

Ovaj san simbolizuje da ste u centru pažnje. Ovaj san znači da vas ispituju, osuđuju ili procenjuju na neki način.

Držati oči otvorene sve vreme

Možda ste sanjali ovakav san jer ste previše svesni svog okruženja i društvenih veza u budnom životu. Ovaj san označava vašu sposobnost da jasno vidite sve u sebi i oko sebe. To znači i samoostvarenje.

Kolutanje očima u snu

Ovaj san prikazuje uznemirenost i razdražljivost u vezi sa nečim u stvarnom životu. Niste zadovoljni nečim i tako san pokazuje vaše nezadovoljstvo i nesreću.

Zatvorene oči

Zatvoreno oko u snu simbolizuje izbegavanje. Pokušavate da ignorišete nešto u budnom životu. Možda ne želite da vidite stvarnost. Ponekad ovaj san simbolizuje i strah i anksioznost. Plašite se da vidite stvarnost. Dakle, zatvarate oči na to.

Zamagljen vid

San o zamućenom vidu znači zbunjenost i nedostatak jasnoće. Niste u stanju da vidite i percipirate situacije iz stvarnog života onako jasno kako bi to trebalo da radite.

Treće oko

Ono simbolizuje duhovnu moć, intuiciju i samospoznaju, manifestuje vašu moć da sebe duboko upoznate u budnom životu. San pokazuje kako ste naučili da se oslobodite patnje i bola i evoluirali ste kao duhovno biće koje je utemeljeno u sadašnjem trenutku.

oči, oko, boja očiju Foto:Shutterstock

Razne interpretacije o boji očiju u snovima

Plave oči: ovaj san je povoljan. Simbolizuje uspeh i profesionalna dostignuća. Srećni ste i zadovoljni svojim pričama o uspehu u budnom životu. To je takođe znak sreće i smirenih osećanja.

Sive oči: ako sanjate sive oči, to znači da morate da budete pažljivi u interakciji sa drugima. Vodite računa o tome kako razgovarate sa ljudima i kako se vaša poruka tumači u stvarnosti.

Crne oči: videti crne oči u snu simbolizuje da ćete imati mnogo problema u ljubavnom životu.

Smeđa boja očiju: smeđe oči u snovima mogu da znače dve stvari u budnom životu. San simbolizuje vaše instinkte i intuiciju.

Zelene oči: svetlozelene oči u snovima simbolizuju vašu potrebu da zacelite prošle rane i hodate putem unutrašnjeg isceljenja.

Crvene oči: ovaj san simbolizuje bes, ljutnju, žaljenje i pohlepu. Ako ste zaglavljeni u negativnim emocijama u budnom životu, mogli biste često da vizualizujete ovaj san.

Žute oči: videti žute oči u snu simbolizuje nevolje koje dolaze. Uskoro ćete možda dobiti loše vesti kao što su smrt u porodici, gubitak finansija i prekidi u vezama.

Psihološko značenje očiju u snovima

Psihološki, snovi o očima simbolizuju sposobnost razmišljanja, osećanja i delovanja što je jasnije moguće. San vas podseća na vašu unutrašnju snagu. Odnosi se na vašu sposobnost da jasno analizirate trenutnu životnu situaciju i postupate u skladu s tim.

San o očima takođe simbolizuje skrivene tajne, potisnute želje, sukobe i emocionalni haos budnog života. To pokazuje vaše unutrašnje bolove i sreću.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Dr Dragana Rogulja, srpska naučnica i profesorka na Harvardu, o epohalnom otkriću njenog tima

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Lifestyle