Napravite sami mirisan hleb od kukuruznog brašna

Miris stare kuhinje - hleb na tradicionalni način

hleb s kukuruznim brašnom
Foto-ilustracija: Pixabay.com

Sastojci:

- svež kvasac

- 2 šolje kukuruznog brašna

- 4 šolje pšeničnog brašna

- 2 šolje mlake vode

- 1 šolja mlakog mleka

- 1 kašičica šećera

- malo soli

- 3 kašike ulja

Priprema:

Kvasac rastvoriti u toploj vodi. Pomešati obe vrste brašna sa solju, dodati mleko, rastvoren kvasac, ulje i zamesiti testo, pa ga ostaviti na toplom da naraste, ponovo premesiti i opet ostaviti da naraste. Kada je naraslo, staviti na pobrašnjenu dasku i umesiti ga u obliku lopte ili valjka u zavisnosti od oblika kalupa za pečenje. Kalup za pečenje namazati uljem i staviti testo u njega. Ostaviti prekriveno krpom da nadođe još 20 min i peći ga na 250°C oko 50 minuta.

(Telegraf.rs)

Tagovi: kukuruzno brašno, Kvasac, pšenično brašno

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

4 fantastična predloga za osvežavajuće letnje kafe

Evo kako ćete za samo 5 sekundi biti sigurni da je meso koje kupujete sveže

Recept koji je podelio Instagram: Slavna kuvarica otkrila kako se pravi salata od samo dva sastojka

3 recepta za omiljena jela Pavla Vuisića: Musaka od patlidžana, jagnjeća kapama i pita od kajsija

Pravi ljubitelji pice nikada ovako nešto ne bi kupili, a vi?

Čokoladna poslastica bez brašna i jaja: Ovo je omiljeni recept Jelene Đoković, a voli ga i Nole

Hrana koja leči: Portugalska tradicionalna supa je nešto najlepše što ćete probati

Napravite fini hrskavi francuski baget

Isprobajte tradicionalnu srpsku pitu sa jabukama koja se pravi za Petrovdan

Domaća supa od teletine čiji nas miris i ukus vraćaju u detinjstvo

Neobična poslastica od kajsija koja će vas osvojiti na prvi zalogaj (VIDEO)

Zaboravite na giros i suvlaki: Ovo su tradicionalna jela koja morate probati ako letujete u Grčkoj

Obrok za 20 minuta: Španska salata koja je spremna očas posla idealna je za lagani ručak

Mere na šolje: Napravite brzinsku domaćinsku proju za manje od pola sata

Evo šta boja žumanceta govori o kvalitetu jaja: Obratite pažnju ako je previše svetlo

Koja je prava pravcata razlika između sode bikarbone i praška za pecivo?

Musli, voće i jogurt: Ledena poslastica koje je nešto najzdravije što možete da pojedete

Da li znate šta je portokalopita? Od danas to je vaša omiljena pita (RECEPT)

Pistaći i narandža: Zvuči kao recept za idealni letnji kolač

Neverovatne činjenice o lubenici koje do sada sigurno niste znali

Nektarine su lepe, ali su grilovane još lepše: Recept za neverovatno ukusnu letnju poslasticu

Suvlaki na Halkidikiju i na Lefkadi nisu isto jelo: Ovo obavezno morate znati pre letovanja u Grčkoj

Roze limunada će vas rashladiti mnogo bolje nego obična i postaće vaše omiljeno letnje piće

Zaboravite na kupovne: Napravite sami lanene pločice i grickajte ih do mile volje

Hajde jednom za svagda da definišemo šta je tofu. I ne, nije sir!

Šta se nalazi u sredini planete Saturn? Slatko od višanja i čokolada (VIDEO)

4 namirnice koje će vam ugasiti žeđ podjednako efikasno kao i voda

Prava istina o tome zašto jagode sa šlagom nigde nisu tako ukusne kao na Vimbldonu

Da li možete da zamislite sladoled sa ukusom svinjetine? E, pa postoji! (FOTO)

Fritata: Najbolji način da ostatke hrane pretvorite u novo, preukusno jelo

Dijetalni sladoled koji sadrži A, B1 i C vitamin, a pravi se za samo minut-dva

Napravite originalnu grčku pitu sa tikvicama koja je toliko ukusna da ćete polizati prste

Vitaminska voda koja se pravi očas posla je najbolji napitak tokom vrelih letnjih dana

10 zlatnih pravila italijanske kuhinje koje bi odmah trebalo da primenite

Piletina sa 3 vrste sira koja se pravi za 20 minuta je nepobediva

Zimnica leti, što da ne! Da li biste probali ovaj sladoled? (VIDEO)

Plazma letnje šeme

Šta se jelo u Sulejmanovom haremu? 10 omiljenih jela sultana koja se i danas nalaze na našoj trpezi

Spoj nespojivog: Salata u koju se Grci kunu Srbima izgleda nezamislivo, ali samo dok je ne probaju

Tri brza sendviča za savršen obrok za sve koji žure na posao

Prste da poližeš! Slatke galete prelivene sosom od jabuke i banane

Evo zašto je opasno polizati kašiku smese za kolače

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima