Profesionalni kuvar otkrio tajnu kako da nam se pržena jaja nikada ne zalepe za tiganj

Baš onda kada elimo da spremimo savršeno prena jaja nešto se izjalovi

Profesionalni kuvar otkrio je svoju tajnu za savršeno ispržena jaja, a trik je u nečemu što sigurno imate u vašoj kuhinji - papiru za pečenje.
Sigurno mrzite kada pečete jaja u tiganju, a ona se zalepe na površinu i prava je noćna mora skinuti ih. Nije neko rešenje izliti pola litre ulja samo zbog toga, a nipošto nije ni zdravo. To više ne bi trebao da bude problem, jer je jedan australijski kuvar podelio odličan trik s kojim će vam pržena jaja ispasti savršeno svaki put.

jaja jaje przena

Prženje sa mnogo ulja nije dobra ideja. Foto-ilustracija: Pixabay

Ričard Korniš tvrdi da je sve što vam treba – papir za pečenje. Kada se tiganj zagreje na srednje jakoj vatri, stavite malu količinu maslaca i maslinovog ulja na papir i jaje razbijte pravo na njega, zatim pokrijte poklopcem. Kada se ispeče s jedne strane, okrenite jaja viljuškom ili drvenom špatulom.

Ova metoda vam možda neće ostaviti hrskave rubove, ali barem se nećete nervirati zbog neuspelog obroka i ribanja zagorelog tiganja. Korniš takođe zagovara pokrivanje jaja dok se peku, jer se tako toplina ravnomernije raspoređuje po tiganju.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)

Tagovi: jaja, kuvanje, pržena jaja, Tiganj

Pogledajte sve vesti u poslednja 24 sata

Komentari (2)
Poređaj komentare:
  • L
    LA

    Super ideja!

  • S
    stvarno?

    uzmesh drugi tiganj na kome se jaja ne lepe.

Jedan od najukusnijih domaćih sladoleda za koji su vam potrebna samo dva sastojka

Kolač sa jagodama i rendanom čokoladom (VIDEO)

Čorba od krastavca bogatog ukusa koja se brzo pravi

Štrudla s makom po starom bakinom receptu

Otkrivena matematička formula za pravljenje savršene pice, a u ovome sve domaćice greše

Pečeno pile na korzikanski način koje ćete zavoleti na prvi zalogaj

Nestalo vam je jaja, a mrzi vas da idete u prodavnicu? Brzopotezni recept za palačinke bez jaja

Nikad ukusniji kolač od keksa koji ne morate čak ni da pečete!

Krompir sa spanaćem iz rerne gotov za 20 minuta!

Omiljeni kolač Jelene Đoković: Čokoladna poslastica bez brašna i jaja

Najbolji recept za mafine u kojem vi birate ukus koji najviše volite

3 tajne savršeno kuvanog pirinča koje će svako vaše jelo učiniti izvrsnim

Sočan, brz i jednostavan ručak: Lovačke šnicle u paradajz sosu

Brzi kolač od jogurta sa voćem: Poslastica za svaki dan koja se ne peče (VIDEO)

8 najčešćih grešaka koje domaćice prave kada mute šam od belanaca

Jedno od najukusnijih jela: Pohovana punjena paprika sa sudžukom (VIDEO)

Penasti sufle od pomorandže: Idealni desert za sve koji vole ovu aromatičnu kombinaciju ukusa

Najbolji prženi mladi krompirići koje ste ikada probali

Najukusnije palačinke koje ste ikada probali: Za testo bez brašna potrebna su vam samo ova dva sastojka

Lagani ručak ili večera koja se brzo sprema: Piletina sa tikvicama i čeri paradajzom

Brza i osvežavajuća torta sa jagodama od samo tri sastojka (VIDEO)

/
<% galerijaAlt  %>

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima