• 2

Profesionalni kuvar otkrio tajnu kako da nam se pržena jaja nikada ne zalepe za tiganj

Baš onda kada elimo da spremimo savršeno prena jaja nešto se izjalovi

  • 2

Profesionalni kuvar otkrio je svoju tajnu za savršeno ispržena jaja, a trik je u nečemu što sigurno imate u vašoj kuhinji - papiru za pečenje.
Sigurno mrzite kada pečete jaja u tiganju, a ona se zalepe na površinu i prava je noćna mora skinuti ih. Nije neko rešenje izliti pola litre ulja samo zbog toga, a nipošto nije ni zdravo. To više ne bi trebao da bude problem, jer je jedan australijski kuvar podelio odličan trik s kojim će vam pržena jaja ispasti savršeno svaki put.

jaja jaje przena

Prženje sa mnogo ulja nije dobra ideja. Foto-ilustracija: Pixabay

Ričard Korniš tvrdi da je sve što vam treba – papir za pečenje. Kada se tiganj zagreje na srednje jakoj vatri, stavite malu količinu maslaca i maslinovog ulja na papir i jaje razbijte pravo na njega, zatim pokrijte poklopcem. Kada se ispeče s jedne strane, okrenite jaja viljuškom ili drvenom špatulom.

Ova metoda vam možda neće ostaviti hrskave rubove, ali barem se nećete nervirati zbog neuspelog obroka i ribanja zagorelog tiganja. Korniš takođe zagovara pokrivanje jaja dok se peku, jer se tako toplina ravnomernije raspoređuje po tiganju.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Ne želim da budem informisan
Ok