• 1

Tri brza sendviča za savršen obrok za sve koji žure na posao

Brzi i lagani obrok s nogu je uvek dobrodošao kada smo u žurbi

  • 1

Ko kaže da ukusan ručak zahteva sate provedene nad šporetom i to po vrućini koja dolazi svakim danom u sve jačem naletu?

Tokom viskoih temperatura ili kada nemate mnogo vremena, zdrav i uravnotežen obrok brzo vam je dostupan, treba samo da posegnete za svežim namirnicama. Donosimo vam par recepata za brze i ukusne obroke koje ćete napraviti očas posla.

Sendvič sa mocarelom

Mocarela sir

Foto: Pixbay

Sastojci koji su vam potrebni su sledeći:

- 2 tanke kriške omiljenog hleba;

- 50 grama mocarele;

- 1 kašika maslinovog ulja;

- 1 paradajz;

- so i biber;

- malo svežeg bosiljka.

Dobro operite paradajz, isecite na komadiće, posolite i pobiberite po želji pa ga stavite na krišku hleba.

Sendviču dodajte mocarelu i malo svežeg bosiljka. Sve zajedno prelijte s malo maslinovog ulja. Poklopite sendvič drugom kriškom hleba, i uživajte u ukusima Italije!

Riblja fantazija

Kuvana jaja, sendvič

Foto: Foter/Flickr/jeffreyw

Sastojci koji su vam potrebni za pripremu su:

- 2 tanke kriške omiljenog hleba od celih žitarica;

- 20 grama svežeg posnog sira;

- 25 grama dimljenog lososa;

- 2 crne masline bez koštica;

- malo svežeg vlašca;

- so i biber po želji;
- par kapi malinovog ulja.

Posni sir posolite i pobiberite po želji, a zatim mu dodajte malo seckanog vlašca i par kapi maslinovog ulja. Smesu namažite na krišku hleba, dodajte mu dimljeni losos i sečene crne masline. Ako nemate pri ruci dimljeni losos, sendvič možete napraviti i od riba poput brancina i orade.

Sendvič sa pršutom

Najskuplji sendvič Bacon Bling Butty

Foto: Profimedia

Sastojci potrebni za pripremu su sledeći:

- 2 kriške omiljenog hleba;

- kriška pršute;

- kašičica senfa;

- 2-3 lista zelene salate;

- 1⁄2 paprike babure;

- par kapi maslinovog ulja

Namažite krišku hleba senfom, na nju dodajte listove salate, isečenu i očišćenu papriku i komadiće pršuta. Sve sastojke polijte maslinovim uljem i poklopite drugom kriškom hleba.

(Telegraf.rs/stvarukusa.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima