• 1

Čvrsta, glatka i ne lepi se za nož: Rudolf van Vin vam otkriva recept za savršenu glazuru

Čokoladna glazura koja svaki put uspe

  • 1

Poznatog holandskog poslastičara Rudolfa van Vina domaća publika upoznala je kroz autorske emisije na kanalu 24 Kitchen – "Easy meals" koja za temu ima jela lake i brze pripreme i "Rudolph’s Bakery" (Rudolfova pekara) u kojoj gledaoce upoznaje sa najukusnijim receptima za slana i slatka peciva.

Ovom četrdesetpetogodišnjem kuvaru prepoznatljive bele kose i širokog osmeha koji je pre pet godina boravio u srpskoj prestonici, omiljeni slatkiš je beze torta sa šumskim voćem, a usavršio je recepte za brzu pripremu testa.

Za savršenu čokoladnu glazuru kaže da je najvažnije strpljenje, ali i dobar recept koji delimo sa vama.

Rudolf Van Vin, kuvar

Foto: Promo

Čokoladna glazura Rudolfa van Vina

Namirnice:

- 250 g omekšalog putera,

- 300 g šećera u prahu,

- 200 g crne čokolade (istopljene),

- 2 kašike kako praha,

- 100 g crème fraiche (tečne slatke pavlake)

cokolada, torta

Foto: Pixabay.com

Priprema: Pomešati omekšali puter sa šećerom i mutiti električnim mikserom (ne ručno), dok se u potpunosti ne sjedine i smesa postane glatka. Umešati kakao prah i još mutiti. Smanjiti brzinu na najslabiju, pa umešati otopljenu čokoladu i, na kraju, crème fraiche. Mutiti sve dok se ne dobije glatka i penasta smesa. Ukoliko ima grudvica, činiju nakratko staviti u posudu sa vrelom vodom, a zatim nastaviti s mućenjem. Glazuru naneti dok je još uvek penasta i glatka.

Prijatno!

Komentari

  • Marina

    Obožavam ovog čoveka! Kuvar 👏👏👏👏👍👍👍👍

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima