• 17

Da li ljuštite krompir? Ako je vaš odgovor "da", onda je to najveća greška ikada!

Definitivno ne treba ljuštiti krompir

  • 17

Mnogi od nas prvo ljušte krompir pre nego što ga skuvaju ili isprže, ali postoji dobar broj onih koji smatraju da krompir ne treba ljuštiti.

Zašto?

Dok jedni skidaju koru smatrajući da je, bez obzira koliko god je prali, i dalje prljava od zemlje, drugi kuvaju i prže krompir sa korom i zaista, nikada im se ništa nije desilo.

U prilog tome, ispostavilo se da kora krompira sadrži najvrednije sastojke za organizam koji pomažu zaštiti srca i mršavljenju.

U kori se takođe nalaze vitamin B i C, kalcijum, ali i fitohemikalije koje mogu biti više nego korisne u borbi sa određenim vrstama kancera.

Kalijum i omega-3 masne kiseline upotpunjuju ovaj savršen "paket" korisnih namirnica u kori.

A onda se setite da sve to ljuštimo i bacamo...

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Krompir

    Mi jedemo krompir čim ga izvadimo iz zemlje,ne peremo ga.sve sa listom.

  • Brk

    Ostavis koru i sa njom pojedes sve pesticide kojima je krompir tretiran...

  • Митар пфк

    Зависи од укуса !! Уз добро прање , гуљење није неопходно , лично за себе га негулим али већина људи ипак жели ...Свакако , од Господа Бога дарован , живио кромпир , а и кртола ...😁😁

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima