• 7

Špagete à la Paćino! Originalni recept holivudskog glumca koji je završio i u profesionalnom kuvaru

Mangia Bene, mangia pasta!

  • 7
Al Paćino, špagete

Foto: Pixabay, Tanjug/AP

U kuvaru Belina Danijela nalazi se recept omiljenih špageta Ala Paćina, kojima prosto nećete moći da odolite. Paćino je ove špagete voleo da priprema kod kuće i nikada nije voleo da odstupa od ovog recepta.

Sastojci:

1 pakovanje špageta

1/4 čaše najkvalitetnijeg italijanskog maslinovog ulja

6 češnjaka belog luka, oguljenih i mlevenih

1/2 kašičice pahuljica crvenog bibera

6 fileta sitno iseckanih inćuna

1/4 šolje italijanskog peršuna
Priprema:
U veći tiganj na jačoj vatri ispržite inćune na maslinovom ulju (2 minuta). Dodajte crvenu papriku, luk i nastavite da kuvate na laganoj vatri dok beli luk ne postane braonkast. Ostavite da se ohladi.
U provrelu slanu vodu (1/4 šerpe) dodajte špagete i kuvajte ih koliko je potrebno, ali i prema ukusu (pene ili al dente).
Procedite ih, ali ostavite 4 kašike vode u kojoj ste ih kuvali.
Vratite špagete u lonac u kojem su se kuvale i propržite ih na malo maslinovog ulja sve vreme mešajući. Izlijte sos od belog luka i vodu od kuvanja testenine prek ošpageta sa polovinom seckanog peršuna i sve dobro izmešajte.
Špagete podelite na četiri tanjira i pospite ih seckanim peršunom i poslužite.

Prijatno!
(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RE

    fale nekoliko stvari da bude spagetti (pasta) alla puttanesca.maslinovo ulje paradajz maslinke kapari incuni beli luk persun

    26
    1

    Podelite komentar

  • Sudija Dred

    Paprika koju spominjete u pripremi jela, ne postoji u nabrojanim sastojcima.

    20
    0

    Podelite komentar

  • Milo

    Jednostavo spaghetti alio olio e peperoncini!:))

    12
    1

    Podelite komentar

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima