• 7

Špagete à la Paćino! Originalni recept holivudskog glumca koji je završio i u profesionalnom kuvaru

Mangia Bene, mangia pasta!

  • 7

U kuvaru Belina Danijela nalazi se recept omiljenih špageta Ala Paćina, kojima prosto nećete moći da odolite. Paćino je ove špagete voleo da priprema kod kuće i nikada nije voleo da odstupa od ovog recepta.

Sastojci:

1 pakovanje špageta

1/4 čaše najkvalitetnijeg italijanskog maslinovog ulja

6 češnjaka belog luka, oguljenih i mlevenih

1/2 kašičice pahuljica crvenog bibera

6 fileta sitno iseckanih inćuna

1/4 šolje italijanskog peršuna
Priprema:
U veći tiganj na jačoj vatri ispržite inćune na maslinovom ulju (2 minuta). Dodajte crvenu papriku, luk i nastavite da kuvate na laganoj vatri dok beli luk ne postane braonkast. Ostavite da se ohladi.
U provrelu slanu vodu (1/4 šerpe) dodajte špagete i kuvajte ih koliko je potrebno, ali i prema ukusu (pene ili al dente).
Procedite ih, ali ostavite 4 kašike vode u kojoj ste ih kuvali.
Vratite špagete u lonac u kojem su se kuvale i propržite ih na malo maslinovog ulja sve vreme mešajući. Izlijte sos od belog luka i vodu od kuvanja testenine prek ošpageta sa polovinom seckanog peršuna i sve dobro izmešajte.
Špagete podelite na četiri tanjira i pospite ih seckanim peršunom i poslužite.

Prijatno!
(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • AHAB

    OVO JE JEDAN K R A LJ , MEDJU GLUMCIMA, U SVAKOM POGLEDU....TONI MONTANA, KRALJU NAŠ...

  • Sudija Dred

    Paprika koju spominjete u pripremi jela, ne postoji u nabrojanim sastojcima.

  • RE

    fale nekoliko stvari da bude spagetti (pasta) alla puttanesca.maslinovo ulje paradajz maslinke kapari incuni beli luk persun

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima